Başlıklar
Tavuk Çiftliği Kurarak Para Kazanma
Günümüzde en çok istek gören sektörlerden biri de organik tarım ve beslenmedir.
üretilen birçok yiyeceğin içinde kimyasal madde ya da hormon bulunmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ve toplumda gelişen bilinç sayesinde insanlar hangi besinin zararlı hangisinin faydalı olduğu konusunda bilgi sahibi olmuşturlar.
iş fikirlerinde insanlar yüksek kar elde etmek isterlerse tavuk çiftliği bu düşünceye uyar. İş fikirleri insanların ihtiyaçlarını karşıladığı için çokça ilgi gören bir meslektir.
Organik Tavuk Çiftliği Kurarak Para Kazanmak
kendi tarım arazinizde ya da uygun kiralı bir tarla üzerinde tavuk çiftliği kurmak oldukça karlıdır.
organik tavuk yetiştirmek hem doğaya hemde hayvanlara karşı dostça bir yaklaşım olacaktır.
organik tavuk yetiştirmenin birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydaları sıralamak gerekirse
- etlik tavuk yetiştiriliciğinde kısa sürede geri dönüş sağlarsınız.
- civcivlerin büyüme süreleri 10-12 hafta sürer. Bu süre içinde civcivler büyüyerek piliç boyutuna gelmektedir.Bu da tavuk çiftliği yatırımınızdan çok kısa süre içinde kar elde etmenizi sağlayacaktır.
Tavuklar yerden tasaruf sağlar.
Tavukları yetiştirmek için çok büyük alanlara ihtiyaç duyulmaz. 100 tane tavuk, bir dönümlük arazinin çeyreği kadar kısımda rahatlıkla yetiştirilebilir.
Tavuklar zamandan tasaruf sağlar.
Çiftlikte üretim yapıyorsanız tavukların bakımı ortalama 20-30 dakikanızı alır. Bu sayede başka işlerinizi rahat bir şekilde yapabilir ve çiftlik işlerinizi daha da geliştirebilirsiniz.
Tavukların açık alanda yetiştirilmesi et kalitesi bakımından önemlidir.
Bazı marketlerde satılan etin fiyatı oldukça yüksektir bu nedenle size oldukça güzel kar bırakacaktır.
Bunada değinmek lağzım, açık havada yetişen tavukların etleri hem daha az yağlı hemde daha lezzetlidir.
Organik tavuk yetiştiriciliğinin önemli bir noktasıda civcivlerin bakımına özen gösterilmelidir. Civcivlerin bakımı Sıcak ve kuru ortamlarda yeterli şekilde besleyerek yapmalısınız. Büyük civcivlerinizin güvenliğini yırtıcı Hayvanlara karşı önlem alarak sağlayabilirsiniz kedi tilki vb hayvanlara özellikle dikkat edilmelidir.Eğer bu Şekilde hayvanlarınızın güvenliğini sağlayıp başarıya ulaşırsanız her tavuğun etinden ` ,p kar elde Edersiniz. Eğer kar yağışı az olan bir yerde bu işi yapıyorsanız yılda 3 defa organik tavuk yetiştirebilirsiniz.
Organik tavuk yetiştirirken başlangıçtaki kar oranı ile işinizi ilerlettikçe başarıınızada bağlı olarak ciddi karlar Elde edeilirsiniz.
Organik tavuk çiftliğine sahip olmak isteyen birinin bilmesi gereken bazı konular
- Tavukların nasıl yetiştirildiği hakkında bilgi sahibi olun.
- besleyeceğiniz türe karar verin. Unutmayalım tavuklar hergün yumurta verir.Bu sayede hem organik tavuk besleyebilir hemde yumurtalarınızı pazarlayabilirsiniz.
- tavuklarınızı civciv halindeyken tanınmış güvenilir tedarikçiler aracılığıyla alınız. Bir başka seçenekte çiftlik sahiplerine giderek tavuklarını nereden aldığını sormak olabilir.
- İşe başlamadan maliyet hesabı yapın.
- Organik tavuk çiftliği kurarken giderlerinizi hesap edin.Bütçenize göre üretim yapın.Zaten zaman içerisinde üretim kapasitenizde elde ettiğiniz kazançlarda yükselecektir.
- organik tavuk yetiştiriciliğinde yerin önemi büyüktür
- Tavuk çiftliği için gereken malzemeleri araştırın ve alın.
Tavuk çiftliği kurabilmeniz için devlet tarafından verilen üretim sertifikasını almanız gerekir.
YUMURTA TAVUK CİNSLERİ
Yumurta protein bakımından zengin bir besin ögesidir. İnsanın yaşamı gereği yumurtaya olan ihtiyacı hiç bitmeden devam edecektir. Her insanın sağlıklı beslenmesi için günlük en az bir yumurta tüketmesi gerekmektedir. İşte insanın doğası gereği alması zorunlu olan bu ihtiyaç yumurta tavuk yetiştiriciliği alanına yönelimi sağlamıştır.
Yumurta tavuk cinsleri denilince şu yumurta tavuk cinsi örnekleri ve yıllık ortalama ürettikleri yumurta sayısı gelmektedir.
-
Ligorin Tavukları: Yıllık ortalama 300-320 yumurta
-
Nick Brown Tavukları: Yıllık ortalama 300 yumurta
-
Lohman Brown Tavukları: Yıllık ortalama 300 yumurta
-
Atak-S Tavukları: Yıllık ortalama 270 yumurta
-
Australop Tavukları: Yıllık ortalama 350 yumurta
-
Çilli Tavuk: Yıllık ortalama 250 yumurta
-
Rhode Island Red Tavukları: Yıllık ortalama 260 yumurta
-
Mavi Yumurtlayan Tavuk: Yıllık ortalama 250 yumurta
-
Bielefelder Tavukları: Yıllık ortalama 230 yumurta
-
Wyandotte Tavukları: Yıllık ortalama 190-230 yumurta
-
Sussex Tavukları: Yıllık ortalama 280 yumurta
-
Plymouth Rock Tavukları: Yıllık ortalama 160-180 yumurta üretmektedir.
YUMURTA TAVUK CİNSLERİ NE İLE BESLENİR?
Yumurta tavuk cinsleri ticari besleyiciler tarafından beslenmektedir. Ticari tavuk besleyicileri yonca ve harman haline getirilen soya, pamuk ve mısır tohumlarının karışımını yumurta tavuk cinsi hayvanları beslemek için kullanmaktadır. Yeni doğmuş civcivlerini ise protein bakımından zengin ilaçlanmış bir yemle beslemektedirler. Tavuklarda yumurta üretimini artırmak için kullandıkları özel maddeler bulunmaktadır. Tavuk yetiştiricileri yüksek kalsiyum içeren bu maddelerle tavukları beslemektedirler.
YUMURTA TAVUK CİNSLERİ NERDE YETİŞİR?
Yumurta tavuk cinsi yetiştiren ticari yetiştiriciler şehir, kasaba veya satış yapılacak merkezlere yakın kurulmaktadırlar. Kümeslerdeki taban suyu yüksek olmamalı çakıllı veya tınlı topraklar üzerine inşa edilmelidir. Killi topraklardan sakınılmalıdır. Kümesler aşırı soğuk ve sert rüzgar esen alanlarda kurulmamalıdır. Kurulan kümesler yola ve ektriğe yakın alanlarda olmalıdır. Yumurta tavuklarında kaldıkları mekanın sıcaklık derecesi de oldukça önemlidir. Kümesin ortalama sıcaklığının 15-20 derece olmasına önem gösterilmelidir.
YUMURTA TAVUK CİNSİ NE KADAR SÜREDE BÜYÜR?
Yumurta tavuk cinsi tavuklar yaklaşık olarak ilk 3 ayda hızlı büyüyerek 4. ayda istenilen olgunluğa erişirler. Tavukların ömrüne bakacak olursak ortalama 10 sene yaşamaktadırlar.
YUMURTA TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ
Yumurta tavuk cinsi yetiştiriciliği oldukça revaçta olan meslekler arasındadır. Günden güne artan organik yumurta ihtiyacı insanları yumurta cinsi tavuk yetiştirme işine çekmektedir. Günümüzde organik beslenmeye olan yönelme gittikçe artmaktadır. Gerek yumurta gerekse tavuk üretimi ticareti günden güne artmaktadır.
YUMURTA TAVUK KAZANÇLI İŞMİ?
Yumurta tavuk cinci yetiştirme işi kazancı iyi olan bir meslek haline gelmiştir. Yaklaşık 1000 tavuklu bir çiftliğin ortalama aylık geliri 4-5 bin TL civarında değişmektedir. Tavuk şirketleriyle anlaşması olan bir yumurta tavuk yetiştiricisi aylık gelirine ek olarak 5 bin TL ek ödeme kazanmaktadır.
Tavukların nasıl yetiştirildiği hakkında bilgi sahibi olun.
besleyeceğiniz türe karar verin. Unutmayalım tavuklar hergün yumurta verir.Bu sayede hem organik tavuk besleyebilir hemde yumurtalarınızı pazarlayabilirsiniz.
tavuklarınızı civciv halindeyken tanınmış güvenilir tedarikçiler aracılığıyla alınız. Bir başka seçenekte çiftlik sahiplerine giderek tavuklarını nereden aldığını sormak olabilir.
İşe başlamadan maliyet hesabı yapın.
Organik tavuk çiftliği kurarken giderlerinizi hesap edin.Bütçenize göre üretim yapın.Zaten zaman içerisinde üretim kapasitenizde elde ettiğiniz kazançlarda yükselecektir.
organik tavuk yetiştiriciliğinde yerin önemi büyüktür
Tavuk çiftliği için gereken malzemeleri araştırın ve alın.
Bu tavuk sisteminde baya bı fırlama oldu yumurta çok fiyatlandi artık insanlar yumurtaya altın gözüyle bakıyor ne olacak kimse bilmiyor
Tavuk ve Yumurta sektörü özellikle organik yumurta ve köy tavuğu olarak baktığımızda yatırım küçük de olsa büyük de olsa para kazandırır