Telefonda nasıl slayt yaparım ?

Telefonda nasıl slayt yaparım ?

Telefonda Slayt Nasıl Yapılır? Telefonda Slayt Yapma yöntemleri nelerdir ? Telefonda slayt yapabilir miyim? ve benzeri sorlara bu yazımızda değineceğiz

Telefonda Slayt Nasıl Hazırlarım ?

Günümüzde akıllı cep telefonları neredeyse tüm teknolojik işlemleri yapmabilir hale geldiler. Cep telefonlarında bulunan işlemci güçlerinin artması ve buna yönelik de hazırlanan bir çok uygulamalar, telefonlarımızın ihtiyaçlarımıza karşılık verebilir duruma getirdiler. Ofis uygulamaları gibi programlar çoğunlukla bilgisayarda kullanılsa da, artık günümüzde cep telefonlarında da rahatlıkla kullanılmaktadır.

Bugün bu yazımızda değineceğimiz nokta cep telefonlarında slayt nasıl yapılır konusudur. Bugün cep telefonunda slayt kolaylıkla hazırlayabiliriz.

Telefonda Slayt Nasıl Yapılır ?

Cepte Slayt yapabilmemiz için ilk olarak telefonunuzda bir slayt programı indirmemiz gerekmektedir. Hangi slayt programını indirmemiz gerektiği sorusuna cevaben elbette ilk akıllara gelen Telefonlar İçin En Popüler Slayt Uygulamaları isimli yazımızda. Bu aplikasyonu cep telefonunuza indirdikten sonra aşağıdaki adımları tek tek uygulayarak telefondan slayt yapabilmekteyiz.

Elbette bir çok uygulama mevcut, lakin ücretli ve ücretsizler arasında aklımıza ilk gelen ve en başarılı programlardan biri WPS Office+ PDF programını kullanmak. Bu uygulama ile telefonda nasıl slayt hazırlanacağına bakalım.

Bu uygulamayı ilk indirdiğinizde Powerpoint sunum oluşturma ekranı ile karşılanmaktasınız. Açılan bu ekranda en alt kısımda bulunan “+” simgesi size yeni sunum dosyası oluşturmanızı sağlayacaktır.

Buradan istediğiniz sayıda slayt sunum sayfası oluşturduktan sonra ilk sunuma tıklayarak içeriğinizi oluşturmaya başlıyorsunuz. Bu bölümde bilgisayarlarda da gördüğümüz ve alışılagelmiş başlık ve içerik bölümü yer almaktadır. Sunumun içerisinde bu bölümleri doldurabiliyorsunuz. İsterseniz bölümlerin yanında sınır çizgilerini kullanarak yazı kutucuklarının boyutunu değiştirebiliyorsunuz.

Eğer siz de sunumlarınızı daha renkli biçim değişikliği yapmak isterseniz, bu durumda da yapmanız gereken değişiklik yapmak istediğiniz sunuma basıp üst sekmeden “Quickstyle” seçeneğini seçip ardından tasarım ayarlarını yapıyorsunuz. Bu alan sadece sunu içerisinde seçtiğiniz yazı kutucuklarının ayarlarının yapılmasını sağlıyor. Tüm sunum ayarları içinse en üst sekmede yer alan düzenle araçlarını kullanabiliyorsunuz.

Telefonda slayt hazırlamak için sunum içeriklerinizi de doldurduktan sonra kayıt etmeniz durumunda sunumuzun hazır hale geliyor.

3 thoughts on “Telefonda nasıl slayt yaparım ?”

  1. Verdiğin bilgiler çok güzel eline emeğine sağlık kesinlikle übür konularıda okuyacağım böyle yararlı şeyler okumak çok güzel tekrardan eline emeğine sağlık

    Reply
    • Bilgileriniz çok yararlı program ismini vermeniz çok iyi olmuş powerpoint uygulaması harici başka bir uygulama kullandığından istediğim gibi bir sonuç elde edemiyordum powerpoint ile daha iyisini yapabileceğime eminim teşekkürler

      Reply

Leave a Comment