Turşucu Açmak Karlı mı?

Turşucu Açmak Karlı mı?

Turşu, birçok insanın sevdiği son derece lezzetli bir yiyecektir. Tuzlu ve ekşi olması, onun lezzetini çok daha fazla bir şekilde artırır. Turşucu açmak ise çok karlıdır. Çünkü piyasada turşu üretimi oldukça az olup rekabet yüksektir. Üretim maliyeti son derece düşük olan turşular, kısa sürede üretilip tüketilebilmektedir. 15 gün boyunca turşu fermente olmakta ve karşılığında leziz bir ürün karşımıza çıkmaktadır. Turşu, turşu suyu gibi ürünler özellikle Adana’da en çok satılan, en çok tercih edilen ürünler arasında yer almasıyla bilinmektedir. Eğer bir turşucu açarsanız, ayda 10 bin lira kazanmayı garantileyebilirsiniz, çünkü muhtemelen çevrede turşu üreten kimse yok. Turşu talebi azdır, bu nedenle en az 600 metre yakınınızda bir turşucu olmamalı.

Tursucu Acmak Karli mi
Turşucu Açmak Karlı mı?

Hibe ile Arıcılık Yapılır mı?

Arıcılık, doğu illerimizin önemli bir geçim kaynağıdır, bu nedenle özellikle bu yörelerde hibe ile arıcılık yapılır mı gibi sorular yöneltilebilmektedir. Hibe ile arıcılık yapılabilir. Bu konuda Kosgeb çeşitli destekler vermektedir. Sadece hibe olarak değil aynı zamanda pek çok anlamda maddi, profesyonel destekler sağlamaktadır. Eğer bu işten anlıyorsanız, bu işle ilgili bir eğitiminiz varsa, arıcılık yapabilirsiniz. Ülkemizde arıcılık eğitimi veren, bu konuda lisans sağlayan şirketler vardır. Bunlar sağlandıktan sonra çok kolay bir şekilde hibe ile arıcılık yapılabilmektedir. Hibe ile arıcılık yaptığınızda, KOSGEB, sizlere düşük faizli kredi ürünü açtığı için doğal olarak yüksek oranda kar elde etmek mümkün olabilmektedir.

Hibe ile Aricilik Yapilir mi
Hibe ile Arıcılık Yapılır mı?

Salyangoz Yetiştirmek Para Kazandırır mı?

Son zamanlarda salyangoz yetiştirmek oldukça iyi para kazandıran işler arasında yer almaktadır.  Bildiğiniz üzere son zamanlarda salyangoz yetiştiren sayısı artmıştır, fakat yine de talebe uyumlu miktarda yeteri kadar salyangoz bulunmamaktadır. Bu nedenle pazarda çok ciddi anlamda bir talep olduğunun farkında olmalı ve buna göre işlemlerinizi halletmelisiniz. Salyangoz yetiştirmek için yaklaşık olarak 70.000 TL ile 200.000 TL arası bir sermaye yeterli olmaktadır, böyle bir sermaye tamamlandığında hemen salyangoz yetiştirmeye başlayabilir ve çok ciddi paralar kazanmaya başlayabilirsiniz. Üstelik rekabet olmadığından dolayı, bu işe 200 bin lira yatırıp aylık 40 bin lira civarı gelir elde eden insanlar da mevcuttur.

Hibe ile Aricilik Yapilir mi 1
Salyangoz Yetiştirmek Para Kazandırır mı?

3 thoughts on “Turşucu Açmak Karlı mı?”

  1. Turşucu açmak her ne.ladsr kartsız bir iş gibi dursada işlek bir yere açarsanız baya Bi kar getirir bence

    Reply

Leave a Comment