Web 3.0 Coinleri Hangileridir?

Web 3.0 Coinleri Hangileridir?

Web 3.0 coinleri genellikle internetin üçüncü nesli olarak bilinen, yeni ve geliştirilmiş bir çevrimiçi deneyim sunmayı amaçlar. Web 2, 1989’dan 2005’e kadar aktif olan Web 1.0’ın yerini aldı. İnternetin daha akıllı hale gelmesi an meselesi. Bu yeni teknoloji için yeni para olan Web 3.0 coinleri zaten kabulü artırdı.

 

Web 3.0 Coinleri Nedir?

Web 3.0 coinleri, web 3.0 teknolojisini kullanarak webde kazanılabilen ve kullanılabilen para birimidir. Metaverse madeni paralarda olduğu gibi, bu para birimlerinin de ekosistemleri vardır.

 

Web 3.0 Coinleri

Helium (HNT)

2021’in son aylarında helyum, en değerli web 3.0 para birimlerinden biri haline geldi. Bu da umut verici bir geleceğe sahip gibi görünüyor. Helyum parası, düşük bant genişliğine sahip kapsamlı alan ağı teknolojileri kullanılarak oluşturulmuş blok zinciri tabanlı bir sistemdir. Helyum madenciliği çok popülerdir ve madenciler çalışmaları için çeşitli ödüller kazanırlar. Projenin temel amacı, IoT bağlantısını geliştirmektir. IoT cihazlarını hotspot olarak kullanarak HNT yapmak mümkündür.

 

Chainlink (LINK)

Chainlink’in en yaygın kullanılan ve en mükemmel web 3.0 para birimlerinden biri olması şaşırtıcı olmamalıdır. Chainlink, uzun bir yüksek işlem hacmi geçmişine sahip merkezi olmayan bir Ethereum ağıdır. Bununla birlikte, şu anda piyasadaki en popüler elli kripto para birimi arasında listelendiğini belirtmekte fayda var. Chainlink, akıllı sözleşmelerin ve verilerin oluşturulmasını ve dağıtımını otomatikleştirir.

 

Theta (THETA)

Theta, düşük maliyetli, yüksek kaliteli video iletimi sunan küresel bir video dağıtım platformudur. 2017’de kuruldu ve 2019’da ilk çıkışını yaptı. Theta, herkesin yüksek kaliteli videoya erişmesi gerektiğini düşünüyor. Ayrıca, YouTube’un aktif egemen alanının olumsuz etkilenmesi bekleniyor. Theta kullanıcılarına, işlem ve bant genişliğini (TFUEL) paylaşmak için Theta Fuel jetonları ile geri ödeme yapılır.

 

Kusama (KSM)

En iyi web 3.0 madeni paralarından biri olan Kusama, Ethereum ortakları Peter Czaban ve Robert Habermeier tarafından başlatıldı. Sonuç olarak, blockchain ve diğer web geliştiricileri için kullanımı kolay bir test ortamı sağlar. Son olarak, Web3 Vakfı bunu destekliyor. Polkadot başka bir benzerliktir. Kusama’nın onay toplama ise diğer kuruluşlardan çok daha hızlı.

 

The Graph (GRT)

Graph (GRT), en iyi Web3 para birimleri listesinde Ethereum’a eşdeğerdir ve uygun bir seçim olarak görülmektedir. Bir uygulamaya güç sağlamak için Web3 teknolojisi kullanılır. Tüm kullanıcıların AltGraph ve SubGraph API’lerine erişimi vardır.

 

Filecoin (FIL)

Filecoin, dosyalar ve veriler için merkezi olmayan bir depolama çözümü sağladığı için yatırım yapmak için mükemmel bir web3 jetonudur. Ayrıca, veri depolamanın basit ve düşük maliyetli bir yöntemidir. Filecoin ise daha güvenilir ve sorunsuz bir bulut depolama seçeneğidir. Aynı zamanda, Filecoin ağı içindeki herhangi biri bir depolama sağlayıcısı olabilir. Akıllı telefonunuzda belirlenmiş depolama alanını kiralamanız gerekir.

 

Decentraland (MANA)

Decentraland (MANA), Metaverse ekosistemindeki en büyük ve en büyük platformlardan biridir. Decentraland (MANA) artık bir web 3.0 para birimi olarak sağlam bir şekilde kurulmuştur. Çeşitli kripto para araştırmacılarına ve uzmanlarına göre de önem kazanması muhtemel.

 

Basic Attention Token (BAT)

Ethereum ağına bağlı olduğu için Basic Attention Token (BAT), en popüler ve en iyi web 3.0 madeni paralar listesinde önemli bir yere sahiptir. Mozilla ve Javascript öncüsü Brendan Eich, kurucularından biridir. Basic Attention Token, dijital reklamcılıkta bir sonraki aşama olarak görülüyor. İstenen, üç tarafın da birbirinden kazançlı çıkabileceği bir platformdur. Şu anda Brave tarayıcısında mevcut ve büyük olasılıkla gelecekte daha fazla tarayıcıda mevcut olacak.

 

Arweave (AR)

Arweave, en iyi Web 3 madeni para arayışında önemli bir birimdir. Arweave’i kullanarak tüm dosyalarınızı ve verilerinizi kusursuz bir şekilde tutabilirsiniz. Ayrıca, bu depolama alanına herkes erişebilir, ancak mevcut malzeme üzerinde herhangi bir değişiklik veya silme işlemi yapılamaz. Bu tür depolamayı kullanırken hem kişiler hem de kurumlar yüksek düzeyde güvenlik sağlar.

Leave a Comment