Yöresel Ürünler Dükkânı Açmak Karlı Bir İş Mi?

Yöresel Ürünler Dükkânı Açmak Karlı Bir İş Mi?

Günümüzde pek çok kişi, yöresel ürünler satmanın ve üretmenin peşinde. Çünkü bu ürünler oldukça karlı. Bu işin uzmanları %50’ye varan kar marjlarının olduğunu söylüyor. Yöresel ürünler ek olarak organik ürünler olduğu için, genelde bu ürünler çok fazla çevrede tercih ediliyor. Doğal olarak yöresel ürün satın almak mantıklı geliyor. Ne yazık ki her yerde bu yöresel ürünleri satan mağazalar bulmak imkânsız. Aslında her mahallede bir adet olması gerekiyor. Eğer sizin mahallenizde, yufka, peynir gibi yöresel mal satan dükkân yoksa, bir tane açarak bir ilki gerçekleştirebilirsiniz. Sermayenizi çok kısa sürede amorti edebileceğinizi de eklemeliyim. Bu iş için 50-60 bin TL sermaye yeterli olacaktır.

Yoresel Urunler Dukkani Acmak Karli Bir Is Mi
Yöresel Ürünler Dükkânı Açmak Karlı Bir İş Mi?

Fason Takviye Edici Ürün Nasıl Üretebilirim

Fason takviye edici ürün, çoğunlukla gıda şirketlerinin hizmet aldığı şirketler arasında yer almaktadır. Bu şirketler, hali hazırda bu ürünü üreten şirketlerden hizmet alarak tasarruf ederler. Bu tasarruf sonucunda ciddi anlamda kara geçerler. Fason üretim yapabilmek için her şeyden önce bir fabrika ihtiyacınız var. Bir fabrika aracılığı ile üretim yapabilir ve para kazanabilirsiniz. Bu işi yapmak için en az 7-8 milyon TL sermayenizin olması gerekmektedir. Eğer bu miktarda bir sermayeniz yoksa, bu iş sizin için yeteri kadar karlı bir iş olmayabilir. İşte tam da bu sebepten, yeterli sermayeye sahip olduğunuz takdirde yıllık %30-40 oranında sermaye geri dönüşü alabilirsiniz. Yani 8 milyon TL için yılda 2.4 milyon TL ile 3.2 milyon TL arasında net kar edilmektedir.

Fason Takviye Edici Urun Nasil Uretebilirim
Fason Takviye Edici Ürün Nasıl Üretebilirim

İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Yapabilir miyim?

İstiridye mantarı, oldukça önemli bir faaliyet alanıdır. Türkiye’de çok sayıda satışı yapılan bu mantar çeşidi, oldukça fazla bir şekilde tercih edilmektedir. Ne yazık ki şu anda bu işi yapan pek fazla insan yok, bu nedenle kar marjları çok yüksektir. Şu sıralar bir istiridye mantarı üreticisi, üretim maliyetinin kat kat fazlasına ürünlerini satmaktadır. Bu bağlamda, istiridye mantarı yetiştiriciliği çok karlı diyebiliriz. Ortalama 100 bin lira sermayeyle kurabileceğiniz bu iş vasıtasıyla çok ciddi gelirler elde etmeniz mümkündür. Eğer sizlerde bu işi yaparsanız çok fazla para kazanabilirsiniz. Satış için asla telaşa kapılmayın, bu ürünlerin talebi çoktur ve alıcılar ayağınıza kadar geleceklerdir.

Istiridye Mantari Yetistiriciligi Yapabilir miyim
İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Yapabilir miyim?

1 thought on “Yöresel Ürünler Dükkânı Açmak Karlı Bir İş Mi?”

Leave a Comment