Yurtdışı Emlak Danışmanlığı Nasıl Olur?

Yurtdışı Emlak Danışmanlığı Nasıl Olur?

Yurtdışı emlak danışmanlığı özellikle döviz geliri elde etmek isteyen emlakçıların favori planlarından biridir. Özellikle Katar ve Suudi Arabistan gibi, Türkiye’den kişi başına düşen gelir bazında daha zengin olan ülke vatandaşları 200-300 bin dolar ve üzeri değerde konut alıyorlar. Bir emlakçının minimum %4 komisyon aldığını düşünecek olursak, arap birine ev satmak minimum 8.000 dolar kar etmek demektir. Bu da TL’ye çevrildiğinde yaklaşık olarak 130.000 TL yapar. Bu nedenle yurtdışı emlak danışmanlığı çok popülerleşmiştir. Eğer sizlerde bir emlakçıysanız, arapça bilen bir çalışan işe alarak rahatlıkla yurtdışı emlak danışmanlığı hizmeti verebilir ve ciddi paralar kazanabilirsiniz. Şu anda arapça bilen emlakçılar çok daha fazla para kazanmaktadır.

Yurtdisi Emlak Danismanligi Nasil Olur
Yurtdışı Emlak Danışmanlığı Nasıl Olur?

Çeyiz Seti Satarak Para Kazanabilir miyim?

Çeyiz seti, yeni evlenenlere verilen, içerisinde evli bir insanın ihtiyaç duyabileceği bardak, havlu, tepsi, borcam, kahve makinesi gibi evli bir insanın ihtiyaç duyacağı malzemeler bulunan settir. Çeyiz seti satarak para kazanabilir miyim diye soran ziyaretçilerimiz, bu hizmeti vererek oldukça iyi kar edebilirler. Hazır çeyiz setleri 1000-2000 ve hatta 5000 TL’ye varan fiyatlara satılabilmektedir. Yani kısaca verilmek istenen çeyiz miktarına göre ücretlendirmede değişiklikler olabiliyor. Bu şekilde çeyiz setleri satarak para kazanmak mümkündür. Genel olarak her bir çeyiz setini en az %20 karlı satarsınız. Zaten toptan alacağınız için indirimli alır ve çok para kazanırsınız.

Eğitim Kitabı Yazabilir miyim?

Son zamanlarda kişisel gelişim ve eğitim kitaplarının satışları ciddi oranda artmıştır. Bunun sebebi ise, daha fazla öğrencinin üniversiteye hazırlanması ve Türkiye’de kişisel gelişim sektörü pazarının büyümesidir. 7,8 milyar TL’lik büyüklükte bir pazar olan kitap pazarında kişisel gelişim kitaplarının ağırlığı yüzde 8 civarındadır. Bu bağlamda, 600 milyon liralık bir pazardan bahsedebiliriz. Eğitim kitabı yazarak sizlerde çok ciddi paralar kazanabilirsiniz ve şu anda birçok kişi de bu paraları kazanmaktadır. Hâkim olduğunuz konu hakkında eğitici kitaplar yazabilir ve yılda binlerce adet satış yapabilirsiniz.  Eğitim kitapları bu bağlamda önemli bir pazar oluşturmaktadır. Sizlerde eğitim kitabı yazabilir miyim diye soruyorsanız bu konuda hiçbir mahsurun olmadığını net bir şekilde ifade edebilirim.

Aşk Kitabı Yazabilir Miyim?

Aşk kitabı yazabilir miyim? Aşk kitabı Türkiye gibi ülkelerde tutan ciddi derecede satış yapan bir kitap şeklidir. Genel olarak aşk, romantizm gibi konuların işlendiği bu kitaplar, hikâye ve yazara göre değişmektedir. Kürk Mantolu Madonna bugüne kadar en çok satılmış olan kitaplardan biridir. 1 milyon 625 bin adet satan bu kitap, ilk çıktığı günden bu yana ortalama 3 milyon dolar ciro yapmıştır. Dolayısıyla sizde bir aşk kitabı yazabilir ve yazdığınız bu kitaptan çok fazla para kazanabilirsiniz. Baskı evleri kitabınızın satmayacağını düşündüğünden genelde az telif ücreti öder. Örneğin tanınan bir yazar, kitap cirosunun neredeyse yarısını elde ederken, siz %5-10 civarı telif alırsınız. Yani kitabınız 100.000 TL satarsa size verilecek olan pay 5-10 bin TL’dir.

1 thought on “Yurtdışı Emlak Danışmanlığı Nasıl Olur?”

Leave a Comment