Yurt dışında çalışmak için nereye başvurmalıyım

Yurtdışında İş İmkanı – Yurt dışında çalışmak için nereye başvurmalıyım

Yurtdışı iş ilanları 2022 yılında birçok kişi tarafından incelenmektedir. Eğer yurtdışında çalışmak, yaşamak ve ufkunuzu geliştirmek istiyorsanız ancak ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, öneri almak bir rota çizmenize yardım olabilir. Bunun için her şeyden önce bazı konuları bilmeniz önerilmektedir. Bunların ilki hangi ülkede çalışmak istediğinizdir. Buna göre bir inceleme yapmak, daha iyi sonuçları, hızlı bir şekilde almanıza yardımcı olacaktır.

Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da iş ilanları farklı dönemlerde yayınlanmaktadır. Bu nedenle düzenli şekilde incelenmesi, son başvuru tarihleri geçmeden görmenize yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra adaylardan belirli nitelikler de talep edilebilir. Bu nedenle yurtdışı iş ilanları 2021 incelemesi yaparken, aynı zamanda size uygunluğunu da değerlendirmeniz önerilir.

Yurtdışında İş İlanı Ararken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yurtdışında çalışmak, her geçen gün birçok kişinin hayali olmaktadır. Bu nedenle yurt dışında çalışmak için nereye başvurmalıyım birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Ancak başvuru öncesinde bazı konuları bilmek sizin yararınıza olacaktır. Bu yeni hayatınızın kalitesini de doğrudan etkileyecektir.

Türkiye dışında çalışmak istiyorsanız, doğal olarak öncelikle gideceğiniz ülke seçilmelidir. Ardından da doğal olarak ilgili ülkenin, hangi şehrinde yaşamak istediğiniz seçilmelidir. Her şehir kira fiyatları, yaşam koşulları, sosyal olanaklar bakımından farklılık arz edebildiği için bu konuda önceden bir araştırma yapılmalıdır.

Dolayısıyla işinize uygun bir şehirde yaşamak hem maddi birikim yapmanıza olanak tanıyacak, hem de sosyal anlamda birçok etkinliğe katılım yapmanıza olanak tanıyacaktır. Kalmak için tercih ettiğiniz ev de bütçenize uygun olmalıdır.

Yurt Dışına Çıkmak İçin Ne Kadar Birikim Yapılmalıdır?

Yurt dışında çalışmak ve yaşamak istiyorsanız, Türkiye’den çıkışınızı yapmadan önce birikim yapmanız da şarttır. Yurt dışına çıkmak için kaç para gerekir? Bu nedenle oldukça önemli bir sorudur. Zira birikim olmaması, gittiğinizde ilk aylarda ciddi zorluklar yaşamanıza neden olacaktır.

Burada ne kadar birikim yapmanız gerektiği gitmek istediğiniz ülkeye ve şehre göre farklılık göstermektedir. Dolayısıyla öncelikle ülke ve şehir tercihi yapmanız gerekir. Ardından da ilgili yerdeki iş olanakları incelenmelidir. Bu şekilde karar verildikten sonra burada kiraların ne kadar olduğu, market fiyatları, ulaşım imkanları ve ücretleri gibi konular değerlendirilmelidir.

Bu durum size bir ayda yaklaşık olarak ne kadar gerekeceği üzerine bilgi verecektir. Ardından da buna göre birikim yapılmaya başlanmalıdır. Eğer sizi 2-3 ay idare edecek kadar birikiminiz olursa daha rahat etmeniz mümkündür. Bu özellikle iş bulmadan oraya gitme durumunda geçerlidir.

Şayet işinizi internetten bulmuşsanız, görüşmeler sonucunda kabul edilmişseniz bir ay idare edecek kadar birikim yeterli olabilir. Zira ardından alacağınız maaş geçim için size yeterli olacaktır.

Yurt Dışı İş İlanları Nereden Bulunabilir?

Yurt dışında çalışmak isteyenlerin aklına gelen sorulardan biri ilgili ilanlara nereden ulaşılabileceğidir. Bu konuda yurtdışı iş ilanları/İŞKUR dahil birçok site incelenmektedir. Eğer İŞKUR üzerinden çözümler arıyorsanız, https://www.iskur.gov.tr/isveren/yurtdisi-istihdam/ sitesine girerek gerekli incelemeleri yapabilirsiniz.

Bunun yanı sıra kariyer platformlarını değerlendirmeniz de mümkündür. Türkiye’de bulunan firmalar, yurt dışı görevlendirmeleri için eleman alımı yapabilmektedir. Bu çerçevedeki ilanlara, Kariyer.net gibi platformlar üzerinden ulaşmanız, ardından başvurmanız mümkündür. Ancak burada gidilen ülke ve şehir, firma tarafından belirlenmektedir.

Yurt dışında çalışmak için nereye başvurmalıyım için bunun dışında gitmek istediğiniz ülkenin iş ilanlarını da inceleyebilirsiniz. Bunun için her ülke farklı kaynaklara sahiptir. LinkedIn, Indeed gibi platformlar da farklı ülkelere dair inceleme yapmanıza imkan tanımaktadır. Hepsini incelerseniz, gerekli sonuçları hemen alabilirsiniz.

1 thought on “Yurt dışında çalışmak için nereye başvurmalıyım”

  1. Gerçekten açıklayıcı bir yazı olmuş. Verdiğiniz bilgilerin hepsi doğru. Bize yardımlarınız için teşekkür ederiz

    Reply

Leave a Comment