Kredi Notu Düşük Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir

Kredi Notu Düşük Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir

Kredi notu Türkiye’de tüm bankalarda yaptığınız işlemlerin ortak bir havuzda değerlendirilerek hesaplanma sistemidir. Bu sistem verilen puanlar baz alınarak beş aralığa bölünmüş şekilde incelenir. Bu aralıklar risk faktörlerini kapsar. Bu puanlama 1 ile 1900 puan arasında yer alır. Puanlama seçenekleri aşağıdaki gibidir.

Kredi Notu Dusuk Kisiler Nasil Kredi Cekebilir
Kredi Notu Düşük Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir

En riskli grupta olanların bankalardan kredi talep etme ihtimali oldukça düşüktür. Bu kişiler muhtemelen borçları nedeniyle takibe düşmüştür. Bu nedenle bu kişilerin kredi alabilmesi için gereken tek şart kredi notunu yükseltmesidir. Bunu sağlamak için ise borcu ödemek gerekecektir.

En Riskli Gruba Düşmemek İçin Nasıl Önlem Alınabilir?

Borcunu ödeyemeyecek durumda olan kişiler için birkaç seçenek bulunmaktadır. Bunlardan ilki borcun asgari tutarını ödemektir. En azından daha az harcama yaparak borcun asgari tutarını her ödemek borcun daha çabuk bitmesine yardımcı olur. Bu süreçte nakit avans çekme şansınızı kaybedebilirsiniz.

Diğer seçenek ise yapılandırmadır. Bu yapılandırma gelir durumunuza göre bankanızla konuşarak gerçekleşecektir. Yapılandırma kısaca borcu taksitlere bölmek şeklinde yorumlanabilir. Bankanız borcunuz için size kredi verecektir. Daha sonra o kredi ile borcunuzu kapatıp krediyi taksit taksit ödeme fırsatınız olacak.

Son seçenek ise pek tavsiye edilmemektedir. Bir başka bankadan kredi talep edip borcunuzu bu şekilde kapatmak daha fazla faiz ödemesi anlamına gelir. Bu da bitmeyen bir döngüye girmenize neden olabilir.

Orta Risk ve Az Risk Grubu İçin Kredi Çekme Yolları

Bu iki grupta yer alanların kredi talepleri reddedilebilir. Ancak yine de kredi alabilmek mümkün. Bazı bankalar kredi notunuz düşük olsa da diğer bankalara nazaran size daha çok yardım edebilecektir. Bunun için aşağıda belirtilen bankaları incelemeniz mümkün.

Şubesiz bankaların kredi vermek için kefil istememesi ve özel avantajlar sunması kefilsiz kredi çekmek isteyenler için bir avantajdır. Son zamanlarda özellikle Enpara.com tarafından sunulan düşük faizli krediler için başvuruda bulunmak oldukça kolay. Bu modelde internet üzerinden veya mobil cihazlara indirilen uygulama sayesinde başvuru yapmak oldukça basit bir hal almıştır. İş veya ev adresinizi belirterek onların sizin yanınıza gelmesini sağlayabilirsiniz. Hatta müsait olacağınız tarihleri de belirtmeniz gerekmektedir.

Günümüzde masrafsız bankacılık kullanıcılar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Kredi çekmek için kefil istemiyor olmaları ve sağladıkları pek çok avantaj nedeniyle bu modeller tercih edilmektedir. Bu banka modelleri özellikle kredi notu düşük olan kullanıcılar için kredi vermesi nedeniyle özel bir yere sahiptir. Ancak yine de çok yüksek krediler çekebilmek mümkün olmayabilir.

Her biri farklı avantaj sunan şubesiz bankacılıklarda kredi için geri ödemede kolaylıkları sağlama ve borç erteleme gibi fırsatları değerlendirebilirsiniz. Diğer taraftan farklı sitelerde yer alan kredi ve gorç hesaplama yöntemlerine başvurabilirsiniz.

Kredi Notu Düşük Olanların Uygulayabileceği Yöntemler

1-) Teminat Gösterme: Bazı durumlarda kredi notu düşük olmasa dahi bankalar kredi vermeyi reddedebilmektedir. Bu gibi durumlar için teminat göstermek daha kolay kredi almanızı sağlayacaktır. Bu sayede bankanız borcu geri ödeyebileceğiniz konusunda ikna olacaktır. Bu durumda göstereceğiniz teminat taşınır veya taşınmaz mülkiyet olabilir. Diğer yandan teminatın istenen krediye uygun olma şartlarını taşıması gerekecektir.

Bankalarda bu uygunluğu denetlemek için eksperler hazır bulunmaktadır. Eksper, taşınmaz malınızın kredi için uygun olup olmadığını inceleyecektir. Eksper uzman kişi demektir ve taşınmazın uygun olup olmadığını hazırlayacağı krediye uygunluk raporu doğrultusunda bankaya bildirecektir.

Taşınmazda aranan bazı şartlar vardır. Bu şartlar arasında en başta maddi getirisinin krediye uygun olması gelmektedir. Diğer yandan taşınmazın mesken olması ve kat irtifakının alınmış olması yani kanunlara uygun şekilde düzenlenmiş olması gerekecektir.

Teminat göstermek için taşınmazın yanı sıra ek gelirler de bankaya bildirilebilir. Bu teminat kira geliri veya bankadaki birikiminiz olabilir. Diğer taraftan borsa yatırımları veya döviz ve altın birikimleri ile ilgili mevduat hesaplar işinizi kolaylaştırabilir. Bahsedilen taşınmaz tapusu iş yeri veya konuta ait olabilir. İpotek etmek adına tapu sahibinin birden fazla olması halinde hepsinin imza atması gerekecektir. Diğer yandan henüz inşaat halindeki bir taşınmazın en az

https://taskpara.com/blog/devaluasyon-nedir/

4 thoughts on “Kredi Notu Düşük Kişiler Nasıl Kredi Çekebilir”

  1. Yazıyı olduğumda en kısa haliyle sakın kredi puanınızı düşürmeyin arkadaşlar yoksa sıkıntı yaşarsınız

    Reply
  2. Bunu çok araçtırmıştım ama hiçbiyerde bu kadar açıklayıcı bulmamıştım işime yaradı cidden çok teşekkür ederim araştırırken ve okurken çok keyif aldım başarılarınızın devamını dilerim

    Reply

Leave a Comment