Play Store Para Kazanma

Play Store Para Kazanma

Play Store para kazanma teknikleri son dönemlerde yoğun olarak araştırılmaktadır. Play Store uygulaması; pek çok internet uygulamasının android cihazlara indirebileceği bir içeriğe sahiptir. Günümüzde neredeyse her sektör içerisinde kullanılmakta olan mobil uygulamalar firmalara ve kişilere farklı pek çok açıdan para kazandırabilmektedir.

Play Store Para Kazanma
Play Store Para Kazanma

Uygulama mağazaları üst sıralarda yer almakta olan çeşitli içerikler popülerlikleri nedeniyle uygulama içi satış ve reklam satışlarına elde edilen gelirlerin ciddi şekilde yükseltebilmektedir. Mobil uygulama içeriklerinin başında gelmekte olan Google Play Store da kullanıcı içeriği her geçen gün artmakta olan ve iOS kullanıcılarına nazaran 3 katı satış içeriğine ulaşan Android cihaz kullanıcıları açısından önemli bir platformdur.

Özellikle kullanıcılar güvenli bir alandan içerik indirmek istedikleri zaman uygulama mağazaların tercih etmektedir. Peki mobil uygulama ile Google Play üzerinden nasıl para kazanılabilir? App Store’dan para kazanmak gibi başlıklar alan dahilinde sıklıkla incelenmek ile birlikte; bilindiği gibi bu içerikler iOS altyapısına sahip ürünler bünyesinde geçerlidir.

Yani Android cihazlar için Google Play Store gibi uygulamalar tercih edilmelidir. Google Play Store içeriğinde yapılabilecek temel işlemler ve kazanç elde etmek için atılacak adımlar aşağıdaki gibidir:

Abonelik Uygulaması

Abonelik uygulamasını kullanarak para kazanmak Google Play Store bünyesinde kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği içeriklerden birisidir. Örnek olarak belli aralıklarla az bir miktar ücret karşılığında aboneler için kampanya, kupon ve indirim gibi farklı özellikler sunularak uygulamanın abone sayısının artışıyla gelir elde etmek mümkündür. Mobil uygulama içerikleri bünyesinde Google Play Store vasıtasıyla kazanç elde etmek için dikkat çeken farklı uygulamalar da mevcuttur.

  • Sponsorluk Anlaşmaları Yoluyla Gelir Sağlama

Sponsorluk anlaşmaları yoluyla gelir sağlama işlemi; Play Store büyüsünde gerçekleştirilebilecek bir başka içeriktir. Uygulama açısından geliştirme aşamasında erken ya da pazarlama sürecinde yapılacak bir sponsorluk anlaşmasıyla para kazanmak konusunda adım atılabilir.

Google Play yorum yaparak para kazanma gibi içeriklerle birlikte sponsorluk anlaşmaları sayesinde de belli bir gelir elde etmek mümkündür. Uygulamanın oluşturulma aşamasından Google Play Store bünyesinde yayınlanma sürecine kadar tanıtım ve geliştirme maliyetlerinin karşılaması için bir ya da daha fazla firma ile sponsorluk anlaşmasına gitmek, hem maliyet uzatmak hem de gelir yükseltmek için faydalıdır.

  • Reklam Gelirleri Yoluyla Para Kazanma

Yapılan bir araştırma ile uygulama mağazalarından mobil uygulamalarının yarıya yakını reklam içermektedir. Reklam gelirleri henüz uygulama içi satışları yakalayamasa da ücretsiz sunulan bu uygulama için para kazanma yöntemleri ile birlikte tercih edilebilecek bir çözüm niteliğindedir.

Bununla birlikte haddinden fazla kullanılan uygulama içi reklam var kullanıcı deneyimi açısından eksi bir içeriğe neden olabilmektedir. Bu orana ve ayrıntıya dikkat ederek gelirleri artırmak oldukça kolaydır.

  • Google Play Store Üzerinden Ücretli Şekilde Uygulama Satmak

Uygulama üzerinden para kazanabilmek için en net yollardan birisi ücretli bir uygulama kurmak ve satışını gerçekleştirmektedir. Belirlenen bir ücret karşılığında satılmakta ulan uygulamalar kullanıcılara ücretsiz uygulamalardan daha iyi hizmet verebiliyorsa para kazanmak için gerekli şartlar oluşturuluyor demektir.

Play Store para kodu gibi içerikler konu dahilinde sıklıkla değerlendirilmekte ve araştırılmaktadır. Temel olarak yukarıdaki yöntemler aracılığıyla ve Android cihazlar üzerinden Google Play Store kapsamında para kazanmak mümkündür.

Bazı içeriklerle doğrudan ve kısa süre içerisinde para kazanılırken; bazıları için belli bir uygulama oluşturmak ve altyapı kurmak gerekmektedir. Taskpara.com internet sitemizi ziyaret ederek kolaylıkla üyelik işlemi gerçekleştirebilir, evinizden rahatlıkla Play Store para kazanma işlemlerine başlayabilirsiniz.

Leave a Comment