Ayı Sezonu Boğa Sezonu Nedir?

Ayı Sezonu Boğa Sezonu Nedir?

Kritpo paralarda çokça karıştırılan terimlerden olan ayı ve boğa sezonu birbirinin zıttını ifade eden iki terimdir. Bu sezonlar fiyatların düşmesi veya yükselmesi ile doğrudan ilgilidir.

Ayi Sezonu Boga Sezonu Nedir

Boğa Sezonu Nedir?

Boğa sezonu kripto paraların fiyatlarında sürekli olarak aşırı yükselme olarak ifade edilir. Kripto piyasası oldukça riskli bir piyasadır. Bu piyasada çok yüksek kazançlar söz konusu olabilmekte aynı zamanda büyük kayıplar yaşanabilmektedir. Yatırım yaparken bu konuya dikkat edip risk dengesini her yatırımcının kendisinin kurması gerekir.

Bilindiği üzere bitcoin piyasasında bitcoin halvingi denen bir durum vardır. Bu durum bitcoin transferlerini sağlayan kullanıcılara verilen blok ödülünü ifade eder. Her 4 yılda verilen ödül yarı oranında düşer. Şimdiye kadar gerçekleşen tüm halving lerde bitcoin boğa sezonu yaşamış ve büyük kazançlar sağlamıştır.

Ayı Sezonu Nedir?

Ayı sezonu piyasalarda sürekli düşüşü ifade eder. Bitcoin 80 dolardan 3 dolara düşebilir. Ya da 0.05 dolardan milyonlarca aldığınız bir kripto para 0.00003 dolara düşebilir. Bu piyasa aşırı risk barındırır. Bu nedenle 100.000 TL kredi çekip yatırılan bir kripto parada bu paranız 1000 TL dahi olabilir. İşte piyasanın genelinde oluşan bu düşüş dönemine ayı piyasası denmektedir. Ancak ayı piyasasında dahi kazanç sağlanabilir. Örneğin binance a ait olan bnb coin ayı piyasasında dahi yükselme göstermiştir. Bu durumda bazı kripto varlıklar yükselmeye devam etmektedir.

2 thoughts on “Ayı Sezonu Boğa Sezonu Nedir?”

  1. Son dönemlerin en güncel ve bahsi geçen konularından. Uyarılarda da bulunmanız çok hoşuma gitti. Belki de en önemli bölümüydü yazınızın… Çok teşekkürler…

    Reply

Leave a Comment