Benim için dünya kardeşlik, hak, hukuk, kardeşlik ve barış ortamı demektir.

Benim için dünya kardeşlik, hak, hukuk, kardeşlik ve barış ortamı demektir.

Hayal Ettiğim Dünya – 2

Öncelikle sağlıklı bir dünya için herkesin birbirine olan saygısı ve merhameti artmalıdır. Benim için dünya kardeşlik, hak, hukuk, kardeşlik ve barış ortamı demektir. İnsanları hep birlikte adaletli bir dünyada yaşamayı hak etmektedir ve benim hayalimdeki dünyada her şeyden önce adil bir düzen hakimdir.

Benim hayalimdeki dünyada Laz’ı, Çerkez’i, kürdü, zencisi, beyazı her ırktan insan kardeşlik içinde hiçbir çıkar çatışması olmadan mutlu bir şekilde yaşamaktadır. Kimsenin birbirine küsmediği ve kimsenin birbirini kırmadığı bir dünyada yaşamak ne kadar da güzel olurdu. Benim hayalimdeki dünyada insanlar sadece eğitimleri ve mutlulukları çalışır.

Hiç kimse kimsenin hakkını yemez, herkes hak ettiği karşılığı elde eder. Benim dünyamda insanlar birbirini kırmaz ve bu dünyada hiçbir çocuk açlık, sefalet ve ölüm görmez. Tertemizdir benim dünyam, her yeri yemyeşil ağaçlarla dolu, tertemiz bir çevrenin hakim olduğu bir dünyadır. Kardeşlik ve mutluluğun hüküm sürdüğü bu hayal yapılması çok zor bir dünya değildir. Savaşların olmadığı huzur içinde barış dolu bir dünyada yaşamak isterdim.

Çünkü dünyada savaşlar olmazsa ve insanlar huzur içinde yaşarsa hiçbir insan acı çekmeyecek ve üzülmeyecektir. Yaşamak istediğim dünyada insanlar birbirlerine saygılı ve hoşgörülü olsun isterdim. Bir toplumda küçükler büyüklerine saygılı olursa ve büyükler de küçüklere sevgi ile davranırsa bu toplumda yaşayan insanlar sorunlarla karşılaşmaz. İnsanlar sürekli dayanışma içinde olur ve yardımlaşırlar. İnsanlar arasında güven oluşacağı için dünyada huzur olur.

Leave a Comment