Çocuklarda Uyku Sorunları

Çocuklarda Uyku Sorunları

Çocuklarda uyku sorunları sık yaşanan sorunlardan birisidir.Genellikle kendi yataklarında yatma alışkanlığı kazanmamış çocuklarda yaşanan sorunlardan birisidir. Çocuk kendi yatağında yatma alışkanlığına sahip olmadığından uyuyamıyor,korkuyor ve ebeveynlerinin yanına gitmek istiyor.

-Çocuklarda uyku sorunlarının olmaması için yapılması gereken ilk önemli kural çocuğa bebeklikten çağından başlayıp kendi yatağında yatma alışkanlığını kazandırmak.Bu alışkanlığı kazanmış çocuklarda uyku sorunları az görülür

-Çocuğa gün içinde enerjisini atabilecek aktiviteler yaptırmalısınız.Onunla oyunlar oynamalısınız,onunla gezmelisiniz.Eğer çocuk enerjisini boşaltmazsa uykusu geç, ve yatağa yattığı zaman uzun bir süre geçse bile uyuyamaz.

-Uyku saati düzeni oluşturmalısınız.Çocuğunuzu her gün aynı saatte yatırmalısınız ve kaldırmalısınız.Bu uygulama sayesinde çocuğunuzun biyolojik saati aktif bir hale gelir ve çocuk uyku sorunları yaşamadan sağlıklı ve düzgün bir uyku çeker.

1 thought on “Çocuklarda Uyku Sorunları”

  1. yaaa gerçekten çok teşşekkürler tavsiyeleriniz sayesinde galiba böyle bi sorunum kalmayacak çok başarılı bir metin olmuş

    Reply

Leave a Comment