Eski yapımlardan izlenecek filimler önerileri

Eski yapımlardan izlenecek filimler önerileri

 

1 – AMMAN HOCAM 2

Amman Hocam 2 filmini izlemek isteyenler, konuya tam hakim olabilmek için ilk filmi mutlaka izlemeliler. Çünkü bu filmde, komedi kaldığı yerden devam ediyor. Bu film, Fransızların komedi filmlerinde ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Fransa’da öğretmenlikte başarılı olamayan iki öğretmen, ülkelerinde en kötü öğretmenler arasında gösterilse de kendilerine verilen çok gizli bir görevi yerine getirmek için İngiltere’ye giderler. Bu iki öğretmenin bu gizli görevde en avantajlı oldukları husus ise iki kafadar olmalarıdır. En azından aralarında fazla anlaşmazlık yaşamayacaklardır. Bu iki kafadar öğretmen, ülkelerinde eğitim alanında da başarısız olsalar da İngiltere’de tam aksine eğitim alanında meşhur olurlar ve eğitim alanında uyguladıkları teknikleri yeni nesillere aktarmak için girişim başlatırlar.

Amman Hocam 2 filmi, ilginç konusuyla özellikle komedi severlerin dikkatini üzerine çekmiştir. İki kafadarla eğlenceli vakit geçirmek isteyenler, bu filmi kaçırmamalıdır.

2 – BUZ DEVRİ 5: BÜYÜK ÇARPIŞMA

Buz devri serisini takip eden insanlar, serinin beşinci filminde de kendilerini yeni bir serüvenin içinde buluyorlar. Buz Devri 5: Büyük Çarpışma, animasyon filmi olmasına rağmen yetişkinlerde küçükler kadar ilgiyle bu filmi izlemişlerdir.

Firavun faresi Scrat, aç karnını doyurmak için meşe palamudunun peşine düşünce olanlar olur. Çünkü Scrat’ın bu aç gözlülüğü olağanüstü olayların gelişmesine neden olacak ve dünya yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Scrat’ın başına gelen bu olaylar, birazda onun şansızlığından kaynaklanmaktadır. Dünyayı yok olmaktan kurtarmak ise Buz Devri kahramanlarına düşmektedir.

Buz Devri kahramanları, serinin beşinci eserinde aralarına katılan yeni kahramanlarla sadece dünyayı değil, kendi hayatlarını da kurtarmak için bilmedik diyarlarda hem heyecan dolu hem de komik bir serüven yaşayacaklardır.

3 – DOKUZ CANLI BAY TÜYLÜ

Filmin Türkçe adı çok uzun olsa da orijinal adı Nine Lives’dır. Fransız ve Çin ortak yapımı olan bu komedi filminin yönetmenliğini ise Barry Sonnenfeld yapmıştır. Filmin başrollerini ise Robbie Amell, Kevin Spacey ve Jennifer Garner gibi tecrübeli isimler paylaşmıştır.

Filmin başkarakteri Tom Brand, çılgınlık derecesinde bir işkoliktir. Kızına, doğum günü hediyesi olarak bir kedi almaya karar verse de kedinin de yanında olduğu esnada kaza geçirir. Bu kaza, onun yaşamını alt üst eder. Çünkü kaza sonrasında kedisinin vücuduna hapsolur. Kendi ise komada bitkisel hayat sürse de yaşama hapsolduğu kedinin vücudundan bakmaya başlar. Bu durum ise hayatı farklı pencerelerden değerlendirmesine neden olur. Tom Brand, kedinin vücuduna sıkıştıktan sonra işkolikliği nedeniyle aksattığı ailesinin kıymetini anlar.

Dokuz Canlı Bay Tüylü, insanları güldürürken farklı konular üzerinde düşündüren ve hayata daha farklı bakmasını sağlayan bir filmdir.

4 – FREKANS (CELL)

Frekans (Cell) filmi, yazarı Stephen King olan Cell romanından beyazperdeye aktarılan ve insanı, müthiş derecede etkisi altına alan bir korku ve gerilim filmidir. Tod Williams’ın yönetmenliğini üstlendiği film, insanları içine çeken esrarengiz olaylar zinciri ile temposundan hiçbir şey kaybetmiyor.

Bilimkurgu alanına çok farklı bir bakış açısı getiren film, zombileri alışılmışın dışında ele alıyor. Zombi filmlerine merakı olan insanlar, zombileri konu edinen filmlerde insanların hastalıktan ya da virüsten zombiye dönüştüğünü iyi bilirler. Ama insanlar, bu sefer çevrelerini dört bir etraftan sarmış olan frekans dalgalarından etkileniyorlar. Filmin ana karakteri Clayton Riddell, kariyerinin zirvesine çıkmış bir yazardır ve son kitabının tanıtımını yapmak için Boston’a gidecektir. Ailesini, yanında götürememesi canını sıksa da öyle olaylar yaşanmaya başlanır ki dünyada sadece bir grup insan yaşamda kalabilmek için mücadele vermeye başlar.

İnsanlar, sonuna kadar büyük bir gerginlikle izleyecekleri bu filmi, uzun bir süre zihinlerinden çıkaramayacaklardır.

5 – HAYALET AVCILARI

Hayalet Avcıları, 1984 yılında yayına girdiği zaman sinema sektöründe en maliyetli komedi filmi olma özelliğini taşımaktaydı. Sırf bu özelliğinden dolayı bile insanlar tarafından büyük ilgi görmüştür. Hayalet avcıları, aradan otuz yıla aşkın bir zaman geçmesine rağmen günümüzde dahi adından söz ettirmektedir. Hayalet Avcıları, yeni serisinde ana karakter kadrosunda önemli değişiklikler yapmış ve ana karakterlerde kadınlara çok daha fazla şans tanımıştır.

Filmin ana karakteri Dr. Peter Venkman, paranormal konulara karşı büyük ilgi duymaktadır. Bu konuda iki arkadaşında da büyük destek gören Dr. Peter Venkman ve arkadaşları, görev yaptıkları üniversiteden kovulurlar. Üç arkadaş, üniversitedeki görevlerine son verilince işsiz kalmamak için kendi işlerini kurmuşlardır. New York halkı ise o dönemde hayaletlerden aşırı derecede rahatsızlık duymakta ve kendilerini bu hayaletlerden kurtaracak birilerinin ortaya çıkmasını beklemektedirler. Televizyonu kullanarak ünlü olan üç arkadaş, New York halkını bu hayaletlerden kurtarmayı başarsalar da bu seferde paranormal boyuta açılan bir kapıdan hayaletler geldiğini fark ederler.

Komedi filmlerinin vazgeçilmezlerinden olan Hayalet Avcıları, insanlarda tutku haline gelen komedi filmlerinden biri olmayı başarmış ve bu başarısını da sonuna kadar hak etmiştir.

6 – HİTLER’E SUİKAST

1939 yılında meydana gelen Hitler’e suikast olayı Oliver Hirschbiegel yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. George Elser, tarihe mal olmuş bir direnişçidir. Hitler’e Suikast filminde George Elser’in yaşam hikayesi konu edilmiştir. Bu film, Nazi zulmüne daha doğrusu her türlü zulme direnmenin öyküsüdür.

George Elser, bir marangozdur ve Nazi zulmüne son vermek için plan yapar. George Elser, Hitler ve Nazilerin önde gelen isimlerini yok etmek için plan yaptığı dönemde Naziler, Polonya’yı daha yeni ele geçirmiştir. Hitler, Münih’te bulunan Bürgerbraukeller salonunda konuşma yapacaktır. George Elser ise bu salona bomba yerleştirerek Hitler’i öldürmek ister. Ancak tesadüf eseri Hitler, konuşmasını erken yaparak salondan ayrılınca plan başarısız olur. George Elser ise yapmış olduğu planın başarısız olduğunu ancak yakalandığı zaman sorguda öğrenir. Akıllara durgunluk veren işkencelere daha fazla dayanamayan George Elser, suçunu itiraf etmek zorunda kalır.

Hitler’e Suikast filmi, üzerinde çok düşünülmesi ve dersler çıkarılması gereken bir tarihi dram filmidir. Filmin orijinal adı ise Elser’dir.

7 – ŞİMDİ NEREYİ İŞGAL EDELİM

Bir belgesel film olan Şimdi Nereyi işgal Edelim, Michael Moore yönetmenliğinde çok ses getireceğe benziyor. Hepimiz, dünyanın jandarması olarak tanımladığımız Amerika’nın, bir şımarık çocuk gibi dertlerinin bitmediğini biliyoruz.

Michael Moore, Şimdi Nereyi İşgal Edelim belgesel filmi ile Amerika’nın hem sosyal hem maddi birçok derdine çözüm arıyor. Michael Moore’nin, Amerika’nın dertlerine çözüm arayış yöntemleri ise oldukça ilginçtir. Çünkü Michael Moore, ülkeleri işgal ediyor ve bu ülkelerdeki sosyal ve maddi yapı üzerinden Amerika’nın sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor. İşgal edilen ülkeler arasında İtalya ve Fransa gibi ilginç ülkeler olduğu gibi Finlandiya ile Tunus gibi ülkelerde yer almaktadır.

Şimdi Nereyi İşgal Edelim filmi Amerikan yönetimine ve halkına karşı yapılan bir eleştiri olup, ülkemiz insanının kaçırmaması gereken bir belgeseldir.

3 thoughts on “Eski yapımlardan izlenecek filimler önerileri”

  1. Güzel yapitlara benziyor ama inanın hiçbirini izlemedim ilk fırsatta izleyecegime emin olabilirsiniz

    Reply
  2. Hepsi birbirinden güzel harika filmler benim favorim buz devri tabii ki film nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlamıyor insan son derece akıcı

    Reply

Leave a Comment