Gezmek için Makedonya

Gezmek için Makedonya

Dünya doğal güzellik bakımından en ön sıralarda bulunan Makedonya’yı tanıtacağız sizlere. Balkanların en güzel ülkelerinden biri olan 500 yılı aşkındır Osmanlı’nın elinde bulunan Makedonya ihtişamlı bir şehir. Makedonya’da inci bakımından en önemli yer olan Ohrit’te adeta halk geçimini inci yapımı ile sağlamakta. Dünya yeşillik alanı konusunda bir ödülü bulunan Ohrit gerçekten cennet bahçesi gibi kokusu ve görüntüsü ile Turistleri çekmek için yaratılmış.

Eşsiz güzellik ve tarihi camiler ülkesi Makedonya

Eşsiz güzellikteki camiiler ile meşhur olan Makedonya adeta tüm dinlerin birleşim noktası olarak görülmekte. Osmanlı zamanında İslam dinini hüküm sürdüğü Makedonya şimdilerde Hıristiyan halkı ile de yüzde elli, yüzde elli şekilde sıralanmış durumda.

Makedonya’da Osmanı tarihinin en güzel mimari örnekleri

Ara ara çatışmaların yaşandığına şahit olsak ta gezilip görülmesi gereken o kadar çok yeri var ki adeta Osmanlı’dan izler ile karşı karşıya kalıyoruz. Türk okulları’nın çokluğundan dolayı kendinizi Türkiye’de hissetmiş gibi olabilme şansınız çok yüksek. Özellikle derbi maçları yani Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş gibi ülkemizin takımlarını karşı karşıya getiren maçlar olduğu zaman sokaklarda takımları adına destek sloganları atan Türklerle karşılaşmanız oldukça yüksek. İşte bu konuda kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz.

Makedonya’da havalar soğuk mu ?

Makedonya’nın en kötü özelliği ise buraya geldiğinizde ilk başta ısınamamış ve ısınamayacak bir havası olduğu. Yani ilk buraya geldiğiniz an sevmiyor gibi oluyorsunuz fakat giderken ise gözünüzden bir damla yaş ile yaşadığınız birkaç günün bile hüzünlü şekilde gözünüzden geçmesini düşlüyorsunuz.

6 thoughts on “Gezmek için Makedonya”

  1. Çok güzel herkesin kullanmasını tavsiye ediyorum. Bu uygulamayı herkes kullanmasi gerektiği düşünüyorum

    Reply
  2. Çok güzel herkesin kullanmasını tavsiye ediyorum. Bu uygulamayı herkes kullanmasi gerektiği düşünüyorum

    Reply
  3. Çok güzel herkesin kullanmasını tavsiye ediyorum. Bu uygulamayı herkes kullanmasi gerektiği düşünüyorum

    Reply

Leave a Comment