Etsy Üzerinden Ürün Satarak Nasıl Para Kazanılır?

Etsy Üzerinden Ürün Satarak Nasıl Para Kazanılır?

Etsy aracığılıyla para kazanmak için belirli başlı izlenmesi gereken yollar vardır. Bu yollar aşağıdaki gibidir:

  • Satıcı olarak kaydolmak.
  • Hesap tercihlerini özelleştirmek
  • Mağaza adı belirlemek
  • Mağazaya ürün eklemek
  • Mağaza kişiselleştirmek

Bu yollar izlenerek Etsy üzerinden para kazanmak mümkündür. Bu adımlar tamamlamak için izlenilmesi gereken yöntemler şunlardır:

Satıcı Olarak Kaydolmak

Etsy ile satış yaparak para kazanmak isteyen kişiler ilk iş olarak https://www.etsy.com/sell internet adresi üzerinden satıcı olarak kaydolmak zorundadır. Bu kayıt işlemi için herhangi bir ücret ya da taahhüt gerekli değildir. Verilen internet sitesi üzerinden kayıt olurken kişinin e posta adresi istenir. Ardından açılan hesap çeşitli sosyal medya hesapları ile ilişkilendirilir. Son adım olarak kişinin ismi istenir ve hesabı için bir parola belirlemesi gereklidir.

Bilinmesi gereken önemli bir bilgi de bu sitenin tamamen İngilizce altyapılı olduğudur. Yani İngilizce bilmek bu site üzerinden satış yapmak isteyen kişilerin yararınadır. İngilizce bilmeyen kişiler ise, Google Chrome tarayıcısını kullanarak siteyi İngilizce dilinden Türkçe diline çevirebilirler.

Hesap Tercihlerini Özelleştirmek

Satıcı olarak kayıt işlemi tamamlandıktan sonra, kişinin yapması gereken işlem hesap ayarlarını yapmaktır. Bu hesap ayarları yapılır iken, kayıt olan kişinin dilini, ülkesini ve en önemlisi satış yapacağı para birimini seçmesi istenir.

Mağaza Adı Belirlemek

Tercihler ve ayarlar seçilip onaylandıktan sonra yapılması gereken işlem, mağaza ismi seçme işlemidir. Açılan sayfada ilgili kutucuğa mağaza ismi girilmelidir. Mağaza ismi seçilirken dikkat edilmesi gereken bir durum ise, mağaza ismi olarak en fazla 20 karakterlik bir isim seçilmesine izin verilir. Yani seçilen mağaza adı 20 karakterden daha uzun olamaz.

Seçilen mağaza adı Etsy üzerinden para kazanmak adına oldukça önemlidir. Çünkü kayıt olan kişiler sitede bu mağaza adı ile görüntülenir. Ve mağazanın linkinin de bir parçası bu isimdir. Mağaza ismi alındıktan sonra sadece 1 kereye mahsus olmak üzere değiştirme hakkı vardır. Yaratıcı ve dikkat çekici bir isim bulmak, ilgili kişilerin oldukça faydasına bir durumdur.

Mağazaya Ürün Eklemek

Mağaza için isim belirlendikten sonraki ilk adım mağazaya ürün ekleme işlemidir. Add a listing yazan ve artı simgesi ile gösterilmiş olan butona tıklayarak satılmak istenen ürünün bilgileri girilmelidir ve fotoğrafı siteye yüklenmelidir. Bu sayfada bazı bölümlerin doldurulması isteğe bağlı iken, bazı bölümlerin doldurulması zorunludur. Satıcı kişi ürünü ile ilgili ne kadar ayrıntı verir ise, satmak istediği ürünü o kadar kolay satabilir.

Burada dikkat edilmesi gereken konu ise mağazaya eklenen her ürünün ekleme ücreti 0.2 Dolar olarak belirlenmiş olmasıdır. Yani eklenen ürün başına 0.2 dolar Etsy sitesine ödeme zorunluluğu vardır. Aynı üründen bir adetten fazla eklendiği işlemlerde de ürün başına 0.2 Dolar değerindeki ürün ekleme ücreti ödenmelidir.

Mağazayı Kişiselleştirmek

İlk ürün mağazaya eklendikten sonra kişinin yapması gereken bir diğer işlem mağaza özelleştirmesi işlemidir. Ekranın sağ üst köşesinde bulunan You sekmesine tıklayarak mağaza arayüzüne giriş yapılabilir. Kişiler bu sekme aracılığı ile fotoğraf ya da tasarladıkları mağaza logosunu ekleyebilirler. Ayrıca yine bu sekmede bulunan hakkında kısmına tıklayarak kişiler kendilerine ait biyografi ekleyebilirler. Bu biyografide dikkat edilmesi gereken kısım satıcı kişinin yaşadığı şehir ile ilgilendiği ve sattığı malzemelerin de yer almasıdır. Kişinin hakkında girdiği her bilgi mağazası için önemli bir detay olarak yer edinir.

Mağaza kişiselleştirmelerinden sonra tüm işlemler hazırdır. Etsy üzerinden para kazanmak için açılan mağazanın reklamı sosyal medyada ve diğer unsurlarda iyi şekilde yapılmalı ve geniş bir müşteri kitlesine ulaşılmalıdır.

23 thoughts on “Etsy Üzerinden Ürün Satarak Nasıl Para Kazanılır?”

  1. Evde internetten satış yapmanın en kolay yolu Etsy üzerinden para kazanmaktır. Evinizde bir bilgisayariniz var ise oturdugunuz yerden para kazanabilirsiniz

    Reply
  2. Evde internetten satış yapmanın en kolay yolu Etsy üzerinden para kazanmaktır. Evinizde bir bilgisayariniz var ise oturdugunuz yerden para kazanabilirsiniz

    Reply
    • Etsy nasıl kullanabileceğimizi en faydalı ve detaylı bi sekilde anlatılmış.İnternet üzerinden satış yapmanin kolay yolunu Etsy üzerinden para kazanarak gerçekleştirebiliriz.

      Reply
  3. Evde oturduğumuz yerden sitelerden satış yaparak para kazanmak fikri bir hayal gibiydi. Ama bu yazıyla herşeyi öğrendim, çok bilgilendirici oldu teşekkürler.

    Reply
  4. Evde oturarak en iyi sekilde para kazanma modeli çok iyi bir şekilde anlatılmış.etsy ile para kazanmak artik çok kolay sizde deneyin kazanmaya başlayın…

    Reply
    • Cok guzel bir uygulama etsy uzerinden nasil para kazanilir cok iyi anlatılmış ben gayet memnunum tavsiye ederim

      Reply
  5. Evde nasıl satış yaparım diye aklımda sorular vardı artık bu yazı sayesinde Etsy üzerinden nasıl satış yapacağımı öğrenmiş oldum

    Reply
  6. İnternetten satış yüksek kazançlar sağlayabilir. Artık alışverişlerin büyük çoğunluğu internet üzerinden yapılıyor.

    Reply
  7. Etsy üzerinden satis yapmak fikri inanilmaz hoş geliyor.oncelerden bilmedigimz cok sey bu yazi ile beraber ogrenmis oldum.internetten satis yaparak iyiydi etsy ile daha iyi olcagini dusunuyorum.

    Reply
  8. etsy üzerinden oturduğun yerde para kazanıyorsun. çok bilgilendirici başarıli metin elinize sağlık teşekkürler

    Reply
  9. Etys ile para kazanmak hakkında çok açıklayıcı ve net bir bilgi paylaşımı olmuş teşekkür ediyorum

    Reply
  10. Etsy üzerinden satis yapmak fikri inanilmaz hoş geliyor.oncelerden bilmedigimz cok sey bu yazi ile beraber ogrenmis oldum.internetten satis yaparak iyiydi etsy ile daha iyi olcagini dusunuyorum

    Reply

Leave a Comment