Masrafsız ve Şubesiz Bankacılık için Alternatifler

Masrafsız ve Şubesiz Bankacılık için Alternatifler

Müşteriler maliyet bakımından avantaj sağlamak adına masrafsız ve şubesiz bankacılık alternatiflerine yönelmektedir. Bu alternatifler her zaman masrafsız olmasa da diğer bankalara göre daha az masraf anlamı taşır. Bu bakımdan son yıllarda pek çok alternatif yöntem ortaya çıkmıştır. Bu modellerin en belirgin özelliği teknolojiyi avantaja çeviriyor olmalarıdır. Dijital ortamlar sayesinde işlemlerin çok daha kolay gerçekleştirilmesi mümkündür.

Masrafsız ve Şubesiz Bankacılık için Alternatifler
Masrafsız ve Şubesiz Bankacılık için Alternatifler

1-) En Para

Finansbank tarafından hizmete açılan bu sistemin alanında ilk olması önemli bir özelliktir. 2012 yılında hizmete giren enpara hizmetinin masrafsız olarak karşımıza çıkması diğer alternatiflerin önünü açmış ve bu alanı bir rekabet haline dönüştürmüştür. Enpara yapılan havale ve EFT işlemleri için ücret almayacağına dair sözleşme oluşturmuştur. Bunun yanı sıra krediler veya kredi kartları için aidat almaması enparayı ayrıcalıklı kılan bir diğer özelliktir. Yüksek mevduat faizi sunmak ve düşük faizli kredi imkanları sayesinde tercih sebebi haline gelen enpara hizmeti yasal düzenlemelere uygun olduğunu taahhüt etmektedir.

2-) Nuvo

Yapı Kredinin kurduğu bu hizmet enparaya rakip olarak ortaya çıkmış bir alternatif sistemdir. Masrafsız ve mobil bankacılığın şubeye ihtiyaç duymadan farklı avantajları arındırmaktadır. Ancak Nuvo yine de diğerlerine nazaran bazı eksiklikleri barındırmaktadır. En önemli eksikliği ise yalnızca Yapı Kredi müşterilerinin Nuvo hizmetinden yararlanabiliyor olmasıdır. Ancak yine de faiz oranı yüksek olma avantajı ile tercih sebebidir.

3-) ABank

Dijital ortama uyum sağlayan diğer alternatif ise ABank dijitaldir. Piyasaya ulaşma amacıyla enparayı örnek alarak hizmet sunmayı tercih etmiş bu modelin direk olarak şubesiz bankaya yönelmesi dikkat çekmektedir. Mutlu para sloganı ile enparayı örnek almış bu yapıda başvuru yaptıktan sonra müşteri oluyorsunuz. Banka diğerleri gibi internet bankacılığını ve mobil bankacılığı kaliteli şekilde sunmayı başarmıştır. Aynı zamanda yine yüksek faiz oranları sunarak müşteri edinmeyi sağlamıştır. Müşterisi olduğunuz andan itibaren kullanmanız üzere size bir adet AKart gönderilecektir. Diğer taraftan ihtiyaç kredisi veya diğer parasal işlemlerim yapılması için olanak sunmaktadır.

4-) Dijital Deniz

Denizbank piyasaya hızlı şekilde adapte olmayı başarmış ve ön plana çıkmıştır. Bu durum çok sayıda müşteri toplamasına yardımcı olmuştur. Ayrıca Denizbank farklı olarak bir SBerbank kuruluşu olarak piyasaya çıkmış ardından fastPay uygulaması ile tanınmayı başarmıştır. Henüz uzun bir geçmişi olmaması nedeniyle farklı avantajları müşterilerine sunmayı planlayan dijital deniz sistemini daha da geliştirecektir. Tıpkı diğer sistemlerde olduğu gibi masraf yok ve faiz oranları oldukça iyi.

5-) CEPTETEB

Önce mobil bankacılığa adım atan bu hizmet TEB’in hızlı adımlarla sektöre uyum sağladığını göstermektedir. Bu sayede teknolojinin avantajlarından yeterince çabuk faydalanmayı umut etmektedir. Bu konuda başarılı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Zaten mobil bankacılık üzerinden deneyim elde etmiş olan bu sistem kendini geliştirilmiş ve yeterli sayıda indirme oranına erişmiştir.

6-) Senin Bankan

Kuveyt Türk tarafından inşa edilen sistemin en avantajlı yanı katılım bankası olarak hizmet vermesidir. Masrafsız hizmetleri sunmanın yanı sıra faiz vermeden yalnızca katılım payı ile ihtiyaçları sağlama yoluna gitmektedir. En avantajlı yanı ise oldukça hızlı bir süreçte edinilebilmesidir.

7-) iGaranti

Yine mevcut düzene hızlı uyum sağlayan bankalardan birisi olarak Garanti Bankası karşımıza çıkmaktadır. Şubesiz modeli 2015 yılı itibariyle gündeme getiren Garanti Bankası masraf almadan işlem yapma vaadiyle hizmete girmiştir. Diğer bankalar gibi şubesiz ve masrafsız şekilde işlemlerin gerçekleştirilebileceği düşünülmektedir. Uygulamayı kullanmak için play store dan indirme yapmanız ve kayıt olmanız yeterlidir.

Yorum yapın