Papara hangi bankaya bağlı

Papara hangi bankaya bağlı

Papara hangi bankaya bağlı sorusu Türkiye’de en çok merak edilen sorular arasında. Papara, elektronik para dünyasında nispeten yeni bir oyuncu. Bununla birlikte, çoğu insan, anlayış eksikliği veya güvensizlik sorununun bir sonucu olarak henüz fonlarını kullanmaya başlamamıştır. Şirketle ilgili tüm gerçekleri bilmediklerine inanıyorlar. Ürün ve hizmet belgeleri hala en sık sorulan sorulardır.

Papara bir Türk finans kuruluşudur. BDDK, elektronik hizmetler sunmaya başlaması için bir lisans (onay) verdi. Papara hangi bankaya bağlı sorusunun cevabı ise: Papara’nın hiçbir şekilde bir banka ile bağlantısı yoktur. Finansmanı ve personeli ile bağımsız bir iştir. Tam adı Papara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’dir. Sonuç olarak BDDK ve TCMB’nin operasyonel elektronik para kuruluşları listesinde yer almaktadır. Teoride, bu kurumlar hiçbir şekilde, şekil veya biçimde banka benzeri değildir.

Papara ile Hangi Bankalar Arası Transfer Yapılır?

Papara hangi bankaya bağlı sorusundan sonra en çok merak edilen husus diğer bankalarla olan transfer anlaşmaları. Papara’yı kullanarak herhangi bir bankanın IBAN’ını (Uluslararası Banka Hesap Numarası) veya hesap numarasını kullanarak hesaplar arasında para gönderebilirsiniz. Papara aşağıdaki bankalara para transfer edebilir:

 

l Yapı Kredi Bankası

l Vakıfbank

l Finansbank

l Garanti BBVA

l İş Bankası

l Ziraat Bankası

l Akbank

Papara hesabınızı kullanarak TL yerine Sterlin, Dolar veya Euro para transferi yapmak istiyorsanız Papara ile anlaşması olan bankalar aşağıdaki gibidir:

 

l QNB Finansbank

l Yapı Kredi Bankası

l Vakıfbank

l Garanti BBVA

l Akbank

Paparayla Anlaşması Olan Bankalar Nelerdir?

Tüm Türk bankalarının Papara ile sözleşmesi var. Papara hesabı, numarasını bildiğiniz herhangi bir banka hesabından para göndermenizi ve almanızı sağlar. Papara kartınız varsa hangi bankayı kullandığınızın bir önemi yok; her yerde kabul edilir.

Papara Karta Nasıl Para Atılır?

Papara kartı kabul eden bazı kuruluşlar karta para transferi yapılmasına izin vermektedir. PTT, Teknosa gibi anlaşmalı bayiler Papara hesabınıza veya kartınıza para gönderebilir. Papara kartınıza para yatırmak için herhangi bir bankanın ATM’sini kullanabilirsiniz. Bir banka hesabından diğerine para taşımak için Papara hesabınızın IBAN’ını kullanın.

 

Papara Kartı Hangi ATM’lerde Ücretsiz?

Papara’nın anlaşmalı olduğu her banka ATM’sinden aylık ücretsiz para çekme işlemi 500 TL ile sınırlıdır. Papara hesabınıza veya Papara kartınıza her ay 500 TL’ye ödeme yapabilirsiniz. Her seferinde 500 TL’den fazla para yatırmazsanız, ayda beş kez hesabınıza para yatırmak da aynı şekilde mümkündür. Aylık 500 TL’lik yüklemeyi kullanmazsanız Papara ATM ücretini alır.

 

Papara Hesabı İle Neler Yapılır?

l Paparal hesabının işlevleri, geleneksel bir banka hesabının işlevleriyle aynıdır.

l Papara hesabınıza para yatırmak ve para çekmek için ATM kullanabilirsiniz.

l Papara hesapları para gönderebilir ve para hesaba yatırılabilir.

l Müşteriler papara hesabı ve papara kartını kullanarak faturalarını ödeyebilir ve diğer finansal ürün işlemleri yapabilirler.

l Papara hesabının kullanımı tamamen ücretsizdir. Papara kartınız varsa, bu alışverişleri yapmak için kullanabilirsiniz.

Papara Hesabı Nasıl Açılır?

Papara hesabı oluşturmanın iki yolu vardır: bir bayi aracılığıyla veya şirketin web sitesinde. Anlaşmalı bayilerden birinde hesap oluşturulduktan sonra Papara kartı doğrudan size gönderilir. Kişisel bilgilerinizi uygulamaya girmeniz, yeni oluşturduğunuz hesabınızı hemen kullanmaya başlamanızı sağlayacaktır. Papara hesabınızı kullanarak kartınızı evinizin rahatlığında talep edebilir ve sipariş verebilirsiniz.

Papara Hesabı Nasıl Kapatılır?

Papara hesabı, Papara çağrı merkezi ile iletişime geçilerek ve raporun sonlandırılması istenerek kapatılabilir. Bunu yapmak için, çağrı merkezine bağlanmak için Papara hesabınızla ilişkili telefon numarasını çevirin. Papara hesabı herhangi bir ücret ödemeden kapatılabilir. Hesabınızı kapatmak ve içinde para olmasını istiyorsanız, öncelikle parayı hesabınızdan çekmeniz gerekir. Hesap iptal edildikten sonra kartta kalan para çekilemez.

1 thought on “Papara hangi bankaya bağlı”

  1. Açıklama için ve papara kartıyla başa çıkmanın yolu için teşekkür ederim ve ben kullanıyorum ve tüm işlemlerimde kullanımı kolay

    Reply

Leave a Comment