Para kazanmak için ne yapmalıyım ? – 15 yöntem

Para kazanmak için ne yapmalıyım ?

Para kazanmak için ne yaplamıyım ve benzeri sorular günümüzde özelikle gençler tarafından dile getirilen bir sorudur. Bu sorunun cevapları elbette eğitim durumu, yaş ve bulunduğun ülke ve şehirlere göre büyük değişiklikler gösterilmektedir.

Para kazanmak icin ne yapmaliyim
Para kazanmak için ne yapmalıyım ?

En Kolay Para Kazanma Yöntemleri

El işçiliğinden eski kitap satışlarına kadar kolay para kazanma yolları mevcut. Bir çok görev siteleri sayesinde günlük harçlığınızı anket doldurarak kazanabilir, ve veya basit görevleri yerine getirerek de kazanç sağlayabilirsiniz.

Eski kitapları satarak para kazanın

Eğer okumadığınız eski kitaplarınız var ise, onları değerlendirmenizi öneririz. Şehrinizde muhtemelen sahafların bulunduğu bölgeler mevcut. Genelikle ilk aklımıza gelen sahaflara satmak, lakin daha kazançlı olabilmesi için ikinci el eşya satılan ilan uygulamaları ile doğrudan alıcı bulmaznız durumunda kitaplarınızı çok daha yüksek fiyatlara satabilirsiniz. Ayrıca evinizde yeni bir yer açmış olursunuz.

Çocuk bakıcılığı iş ilanları bulun

Günümüz hayat temposunda çocuk bakıcılığı en çok tercih edlen hizmetlerden biridir. Eğer çocuk bakıcılığı yapmak istiyor iseniz, çocuklara karşı sabırlı bir kişiliğe de sahip olmanız gerekecektir. İnsanların kendi çocuklarına verdikleri değeri, sizlerin doğru şekilde anlayarak iş ilanlarına bakınız. Bu tür hizmet sektöründe iş imkanları sizlere sosyalleşme yolunda da katkı sağlayacaktır.

Ücretli veya ücretsiz staj imkanlarını kaçırmayın

Staj imkanları ile ilgili kariyer ilan web sitelerinden edineceğiniz bilgiler ile, eğitiminize en yakın staj başvurusunda bulunun. Ücretsiz staj imkanları yanısıra elbette ücretli staj imkanları ilk tercihimiz olmalı, lakin burada en büyük kazancımız edineceğimiz deneyimdir

Yarı zamanlı iş ilanları bulun

Günümüzde yarı zamanlı veya part-time olarak da adlandırılan, özellikle de bilgisayar teknolojilerinde yapılan işlerde freelancer işler sizler için ek gelir imkanı sağlayabilmektedir. Bir sandviç dükkanında çalışabilir, host veya hosteslik işleri yapabilmek için fuar işlerine de bakabilirsiniz.

Bildiliğiniz işlerin danışmanlığını yapın

Eğer hali hazırda bir mesleki bilgiye sahip iseniz, o vakit alanınızda edindiğiniz bilgiler ile danışmanlık hizmeti de verebilirsiniz. Sektörünüze ve bilgi birikimize bağlı, kazancınız da sizlere tatmin edici seviyelere yükseltebilirsiniz.

Blog yazın para kazanın

Eğer ki siz de blog yazarı olmak istiyor iseniz, size güzel bir haberimiz var. Günümüzde bir çok bağımsız çalışan kendi kurdukları blog/haber sayfalarından yüksek miktarlar kazanabilmekteler. Özellikle Google Afsense ile para kazanmanız çok kolay. Eğer basit bir web sitesi kurulum bilgisine sahip iseniz, wordpress ve benzer CMS yazılımları ile 1 saat içinde web sitesi oluşturabilir ve içerik üretmeye başlarsınız. Ortalama bir tasarım ve özenle hazırlayacağınız makaleler ile Google Adsense kazanç başvurusu yapabilirsiniz. Doğru içerik doğru kitle ile kazancınız aile geçindirmek için bile günümüz şartlarında mümkün olabilir.

Gizli müşteri ol para kazan

Bir çok şirket günümüzde gizli müşteriler aramakta. Eğer siz de günün 3-4 saatini bu tür bir çalışmaya zaman arayabilir iseniz, gizli müşteri olarak hatrı sayılır paralar kazanabilirsiniz. Yarım zamanlı veya tam zamanlı olarak çalışmak bir çok zaman sizin tercihinize bağlı olmakta.

Oda kiralayarak para kazanın

Eğer eviniz size ait ve odalarınız boş duruyor ise, bu odaları kiraya verebilir ve para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz ?. Evet…. Özelikle günümüzde ev kiralarının yüksek olduğu şehirlerde bu tür oda paylaşımları ile giderlerinizi azaltabilir ve veya para da kazanabilirsiniz. Aylık veya yıllık şeklinde evinizin odalarını kiralayabilirsiniz.

Fotoğraf çekerek para kazan

Foroğraf satarak para kazanmak kulağa hoş gelmekte. Göz zevkine hitap eden bu para kazanma metodunda eğer ki elinizde orta düzeyde bir fotoğraf makinesi var ve siz de fotoğraf çekimlerinden yeterli bilgiye sahip iseniz, Instagram ve benzeri alanlarda insanlar profesyonel resimler talep edebilmekteler. Konu ile ilgili ilan sitelerinde bilgilerinizi ve yetenekler, var ise referans niteliğinde bilgilerinizi paylaşarak müşteri edinebilir ve para kazanabilirsiniz.

Mobil uygulamalar ile para kazan

Kod bilgisine sahip olmadan bile, r10 ve benzeri forumlarda açacağınız üyelikler ile bu ve benzeri forumlarda insanlar ile tanışıp, projeleri konusunda bilgi alabilir ve onlardan hizmet satin alarak mobil uygulamalar dünyasına giriş yapabilirsiniz. Oyun ve uygulamalar içinde yerleştirilen özelikle admob kodları ile para kazanabilirsiniz.

Instagram Butiği/Dükkanı Açarak Para Kazanabilirsiniz

Instagram ile para kazanmak konusunda bir çoğumuzun bilgisi olmasa da, konu ile ilgili az çok fikrimiz var. Günümüzde ülkemizde ve dünyada trend olan para kazanma yöntemleri arasında instagram’da butik dükkan açarak ürün veya hizmet satışı yapmak. Eğer siz de el işi yapabiliyor, patik, oyuncak ve benzeri el işçiliğin yeteneğine sahip iseniz, yapmanz gereken doğru şekilde Instagram hesabı açmak ve düzenli olarak hazırladığınız ürünlerin fotoğraflarını çekmek ve doğru başlık, anahtar kelimeler ile paylaşmak. Hashtag kullanımını da aktif bir şekilde yaparsanız daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

Bionluk ve Sadeceon gibi yerlerden para kazanın

Bilginizi ve yeteneklerinizi freelancer olarak paraya dönüştürün. Söz konusu web sitelerinde hizmetlerinizi satarak hatrı sayılır paralar kazanabilirsiniz. İçerik yazarlığından, grafik tasarımına, kodlamadan bir çok alanda vereceğiniz hizmetler ile kolay şekilde para kazanabilirsiniz.

Nasıl dolar kazanabilirim ?

Size Bionluk ve Sadeceon gibi siteler haricinde nasıl dolara kanabilirim sorusunda en güzel cevaplarından biri olan Fiverr.com ile tanıştırmak isterim. Tüm dünyaya hizmet veren bir web site olduğu için kazancı daha cazip ve dolar kazanabilirsiniz,  lakin İngilizce bilmeniz de gerekir.  Bu konuda dert etmeyin ve ilk başlarda google translate gibi hizmetlerden yararlanın.

Anket doldurarak para kazanın

Anket doldurarak para kazanmak gözünüzü korkutmasın. Anket şirketleri çalıştıkları firmaların müşteri deneyimlerini ölçebilmek için bizler gibi potansiyel tüketicilerin fikirlerine ve görüşlerine ihtiyaç duyabilmekteler.

Ar-Ge ile ilgili çalışmalar yürüten şirketler, anket çalışmaları sayesinde doğru ürün geliştirmeye amaçlamaktalar ve bizlerin görüşlerine başvurarak bizlere para ödemekteler. Anket siteleri sizlere çoğu zaman para teklifi yanı sıra ödüller de teklif edebilmekteler. Örneğin deneyip görüşlerinizi paylaşacağınız ürünler de gönderebilmekteler.  Sadece bir anket şirketine kayıt olmayın, olabildiğine bir çok sitede hesabınız olsun. Eğer günün 4-5 web sitesine zaman ayrısak bu tür anket doldurma işlemlerinden bizlere 50-60 TL ödense, bu da aylık belli bir miktar gelir edinmemize imkan sağlar.

Sizler için bir kaç anket firması web siteleri hazırladık.

Öncelikle TaskPara bir görev sitesi ve özelikle anket çalışmalarında kendini diğer firmalardan öncü tutmaktadır. Yenilikçi fikirler ile üyelerine ve müşterilerine kaliteli hizmet sunmayı amaçlamaktadır. TaskPara harici diğer siteler ise aşağıdaki gibidir.

YouGov TR

https://account.yougov.com/tr-tr/join/main

Fikir Pazarı TR

https://www.fikirpazari.web.tr/tr/

Life Points TR

Market Agent TR

https://www.marketagent.com/Start/Landing/tr

Mobrog TR

https://www.mobrog.com/tr/cevrimici-anketler.html

 

Bol kazançlar dileriz…

20 thoughts on “Para kazanmak için ne yapmalıyım ? – 15 yöntem”

  1. Bu konu hakkında gerçekten yetersizdim sizin tavsiyelerinizi okuyunca gerçekten gelişme olmaya başladı kanalım büyümeye başladı size nasıl teşekkür etsem azdır

    Reply
  2. Para kazanma yollarını uzun zamandır araştırıyorum çocuk bakıcısı ilanlarının bir çoğuna başvuru yaptım cevap bekliyorum ama beklerken de anket doldurarak ya da uygulama indirerek çeşitli görevler yaparak para kazanmaya çalışıyorum

    Reply
  3. Çalışırken otururken otobüste olsun ek gelir olarak yapılır bu tür görevler. Çok ta basit zor olmayan görevler. Dolar kazanmak için en kısa yollardan birini önermişsiniz çok teşekkür ederim 🙏

    Reply
  4. Ek iş mantığında bakıldığında başlangıç için çok sağlam bir makale olmuş. Çok faydalı. Evet 5-6 sabit site ile çalışıp hatrı sayılı ek kazançlar elde edebiliyorum. Bu sitelerin başında da TaskPara geliyor. Ek olarak tavsiye ettiğiniz anket sitelerini de deneyeceğim. Teşekkürler.

    Reply
  5. Para kazanmak için güzel bir uygulama öğrenciler içinde yararlı bu uygulama sayesinde herkez güzel biyerlere varabilir kullanmanizi tavsiye ederim

    Reply
  6. 15 madde de birbirinden farklı para kazanma yollarını öğrenmek istiyorsanız makale okumanızı öneririm

    Reply
  7. Birbirinden farklı para kazanma yöntemleri ele alınmış.Basarili bir calisma olmuş.Tesekkurler

    Reply
  8. Ek iş mantığında bakıldığında başlangıç için çok sağlam bir makale olmuş. Çok faydalı. Evet 5-6 sabit site ile çalışıp hatrı sayılı ek kazançlar elde edebiliyorum. Bu sitelerin başında da TaskPara geliyor. Ek olarak tavsiye ettiğiniz anket sitelerini de deneyeceğim. Teşekkürler.

    Reply
  9. Bu siteleri deneyip bazılarından para kazandım fikir pazarı yougov tan ödeme aldım en kolay olan task para gibi görev yap para kazan sitesi

    Reply
  10. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş elinize sağlık gerçekten tam ihtiyacım olan şeydi

    Reply
  11. Güzel bir yazı olmuş.para kazanmanın yollarını arastiranlar için bilgilendirici ve açıklayıcı bir yazı olduğuna inanıyorum.

    Reply
  12. Çalışırken otururken otobüste olsun ek gelir olarak yapılır bu tür görevler. Çok ta basit zor olmayan görevler. Dolar kazanmak için en kısa yollardan birini önermişsiniz çok teşekkür ederim

    Reply
  13. Çalışırken otururken otobüste olsun ek gelir olarak yapılır bu tür görevler. Çok ta basit zor olmayan görevler. Dolar kazanmak için en kısa yollardan birini önermişsiniz çok teşekkür ederim

    Reply
  14. Para kazanmak için ne yapmalıyım ile ilgili olarak son derece güzel bir araştırma yazısı olmuş diyebilirim. Çok teşekkür ederim.

    Reply
  15. Ekonominin bu denli kotulestigi sirada bu yaziya denk geldim ve birr cok bilgi edindim ek gelir icin.tesekkur ederim

    Reply
  16. Para kazanmak yer yaşta, herkes için büyük bir ihtiyaç. Bu yöntemler gerçekten para kazanmak çok kolay…

    Reply

Leave a Comment