Youtube’dan Para Kazanmak 2022

Youtube’dan Para Kazanmak 2022

Youtube kişilere son zamanların en iyi kazançlarını sağlıyor! Günümüz dünyasında teknolojinin de gelişmesiyle birlikte dijital platformlar kendini geliştirmeye devam ediyor. İnternet üzerinden para kazanmanın olasılık haline gelmesi herkesin dikkatini çekti ve kişilerin uğraşlarına da etki etti. Youtube dünya üzerinde inanılmaz sükse yaptı ve kendi çapının üstüne her sene koymaya devam ediyor. Peki Youtube’dan para kazanma 2022 yılına yaklaştığımız günlerde ne kadar ilerleme kaydetti?

Youtubedan Para Kazanmak 2022
Youtube’dan Para Kazanmak 2022

Bu makalede Youtube ile ilgili bilinen ve bilinmeyen yönlerden, Youtube’dan nasıl para kazanıldığından ve para kazanmak için yapmanız gereken işlemlerden bahsedeceğiz. Youtube’dan para kazanmanın en kolay yolu, dikkat çekici içerikler üreterek kitle sahibi olmaktır. Sınırsız bir şekilde içeriğe sahip Youtube, kendi halinde ayrı bir sektör yarattı diyebiliriz; bazı kişilerin mesleği haline gelen ve bu meslekten oldukça iyi para kazanan birçok kişi bulunuyor. Youtube’a içerik üreten kişilerin nasıl para kazandığını merak ediyorsunuz değil mi? Bu dijital platform kişilerden para kazanabilmeleri için birkaç şart istiyor; bunlar, kanalın 12 ay içerisinde 4000 saatlik izlenme süresini geçmiş olmak, 1000 aboneye sahip olmak, Youtube para kazanma politikası kurallarına uyum sağlamak, bağlı bir AdSense hesabına sahip olmaktır. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra Youtube’dan para kazanma olasılığınız oldukça yüksektir; devamlılığınız ve azminizi de işin içine katarsak oldukça iyi paralar kazanabilirsiniz. Bu şartlarında sağlanması için pes etmeden ve kararlılığınızı yitirmeden içerik üretmeye inanmanız gerekiyor; dijital platformlardan para kazanmak için bazen bomboş görünse bile içerik üretmelisiniz. Bu işten para kazanmak istiyorsanız size verebileceğimiz en basit tavsiye vazgeçmemenizdir; araştırmacı bir kişiliğe bürününce de para kazanabileceğinizi göreceksiniz. Bu konuyla ilgili birçok kurs, seminer ve eğitim bulunuyor; eğer çok ciddi bir kararlılığın içindeyseniz ve bu işi gerçekten yapmak istiyorsanız bu seminer, kurs ve eğitimlere başvuruda bulunabilirsiniz.

Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?

Youtube İş Ortağı Programı’na dahil olabilmeniz için belirttiğimiz şartlara uyum sağlamanız gerekiyor; bu şartların yanı sıra ürettiğiniz içeriklerin yapısı Youtube Topluluk Kurallarının dışında olmaması yani bu kurallara uyulması isteniyor. Kanalınıza bağlı olan  AdSense hesabınızdan başvuru yapıp, para kazanmayı aktif hale getirdikten sonra Youtube’dan ilk başlarda cüzi miktarlarda kazançlar elde edebiliyorsunuz. AdSense üyeliğiniz aktif hale geldiğinde, sizden istenilen bilgileri doğru ve düzgün bir şekilde doldurmaya dikkat edin. Başvurunuzun sonrasında 1 aylık bir süreçten geçiyorsunuz ve genelde dönüş alıyorsunuz; bu dönüşün olumlu olması halinde Youtube’dan para kazanmaya başlıyorsunuz. Kanalınızın gelişme dönemi ve gelişimindeki durum sizin yaratıcılığınıza kalmış bir meseledir; kendinize ait bir kitle oluşturabilmek kolay olmasa da imkansız bir olanak da değildir. Kendinize ufak bir kitle oluşturmanız halinde Youtube her ay AdSense hesabınıza para yatırıyor ve bu parayı çekiyorsunuz. “Peki bu Youtube’dan nasıl para kazanıyoruz?” Dediğinizi duyar gibiyim öyleyse daha detaylı bir şekilde anlatmaya başlayalım.

  1. Öncelikle ufak reklamlarla para kazanabileceğinizi size söylemeliyiz. Bu ufak reklamlara başlamanız için AdSense üyeliğiniz almış ve kanalınızın belirttiğimiz şartlara uygun olması isteniyor. Youtube’da farklı birçok reklam çeşidi bulunuyor; gelir kaynağınızı yönetmek ve bunları seçmek sizin elinizdedir. Videolarınızın süresi ne kadar fazla olursa videonuzun içine o kadar ufak reklamlar sığabiliyor; bu durumsa daha fazla gelir demektir. Bunun yanı sıra videolarınızın uzun olması maalesef bu işte tek gereken mesele değildir; içeriğin kalitesi de ve izlenilebilir olması da oldukça önemlidir. İzleyicilerin sizi tercih etmesi kaliteli içerik ürettiğiniz anlamına geldiği gibi onların ilgisini de kazandığınız anlamına geliyor; bu durumda yapmanız gereken durum daha fazla çalışarak onların ilgisine layık içerikler hazırlamaktır.
  2. Bu dijital platformdan para kazanmanın temel yolu, abone sayısı ve izlenme süresi olarak bilinmektedir; bunlar önemlidir fakat para kazanmak için tek neden değildir. Sizin öne çıkmanızda etkili olacak en önemli konu ürettiğiniz içeriklerdir; bu içeriklere gerektiği kadar özen gösterir ve kitlenizin nelerden etkilenebileceğini düşünürseniz Youtube’dan daha fazla para kazanabilirsiniz. Unutmayın ki Youtube özgün olmayan, içerik kopyası olan, Youtube politikasına uygun olmayan, küfür ve şiddet içeren kanallar kapatılmaya mecbur bırakıyor. Bu tür içeriklere sahip olmanız sonucunda reklam alma olasılığınız neredeyse sıfıra inecek ve herhangi bir şikayet halinde kanalınız kapatılacaktır. Bu durumları tekrar etmeniz halinde yüksek ihtimalle İş Ortağı Programı’ndan atılacaksınız.

 

Oyun Kanalı Açmak

Oyun kanallarına olan ilgilerin kitleler tarafından daha fazla olduğu biliniyor. Ayrıca oyun kanallarında keşfedilme durumunuz daha kolay olabilir ve kitlelere dair içerikler üretmeniz öne çıkma olasılığınızı da yükseltiyor. Oyun kanallarında para kazanmaya başlamanızdaki temel kural 1000 Abone olmaktır; bu abone sayısına ulaştıktan sonra para kazanmaya başlayabilirsiniz. Belirli ücretler halinde videolarınıza ufak reklamlar koymaya başladıktan sonra özel yayınlar, videolara erken erişimler de sizlere sağlanan ayrıcalıklardandır. Belirli bir kitle yani izleyici sayısı elde ettikten sonra izlenme durumunuz ve abone sayınız artmaya devam edecektir; böylelikle Youtube’dan oldukça fazla bir şekilde para kazanmaya başlayacaksınız.

Sürekli İçerik Üretin

İçerik üretmeye dair fikirleriniz varsa hala neyi bekliyorsunuz? Aklınızda oluşan soru işaretlerinin yerine kendinizi işinize ve hayalini kurduğunuz Youtube mecrasına odaklayın. Hiçbir işin kolay olmadığı gibi bu platformda da zorluklar çekmeniz çok doğaldır; bazen hiç izlenemeyeceksiniz, bazen beklediğiniz kadar olmayacak. Pes etmemeniz gereken birçok durumun ardından zafere ulaşacağınıza inanmalısınız; kişiler birçok içerik üretmiş olabilir fakat içerik yok diye karamsarlığa düşmemelisiniz. İçerik üretmeye aklınızdaki ilk fikirle başlayın ve pes etmeyin! Bu alanda ne kadar çok rakibinizin olduğunu düşünmek yerine neler yapabileceğinizi düşünmelisiniz. Henüz sizin bakış açınızla ve sizin tarafınızdan hazırlanan bir içerik olmadığı için belki de sükse yapamıyorsunuz. İçerik üretmeyle ilgili, seminer, kurs ve video eğitimleri bulunuyor; en son ihtimal bunlara başvurmanızı da öneriyoruz.

Bir Alana Odaklanın

Güzellik, bakım, oyun, vlog, ürün incelemesi, biyografi sunma, seslendirme vb. gibi alanlardan herhangi bir tanesinde içerik üretmeniz ve bunu severek yapmanız sizin açınızdan oldukça iyi bir mesele haline gelebilir. Sürekli bir şekilde video yüklemeniz izlenme oranınıza etki ediyor ve kitleniz oluşmaya başlıyorsa, bu alanda video üretmeye devam etmelisiniz. Sevdiğiniz bir alanda ilgi duyulmaya başladığınızı ve videolarınızın izlenmesinin arttığını düşünün; sevdiğiniz işi yapıyor ve para kazanıyorsunuz. Sizlere tavsiyemiz bir alana odaklanıp sevdiğiniz konularda içerik üretmenizdir; böylelikle oluşan kitlenizi korumakla birlikte büyütmüşte olursunuz.

Youtube’dan para kazanma 2022’nin temel yolu, kanalı açtıktan sonra abone sayınızı ve izlenme sürenizi artırmaktır; bu maddelerin temel neden olması sizleri sadece bunlar için çabalamaya itmemeli. İçerikleriniz ve içeriklerinizin sürekliliği, Youtube Topluluk Kurallarına uyma ve içeriklerinizin ilgi görmesi halinde Youtube’dan her ay kazanç elde edeceksiniz. İlk adımları atlattıktan ve abone sayınızın 30.000’ e ulaştığınız andan sonrası para kazanma açısından daha da verimli hale gelir. Bu durum oldukça zor ve meşakkatli bir iş olsa da yapılmaya değerdir; ancak içerik üretmeniz ve ilgi toplamanız git gide daha da zorlaşacaktır. Bu alandan sonra kanal üyelikleri ve tanıtım videoları da yapmaya başlayacaksınız.

1 thought on “Youtube’dan Para Kazanmak 2022”

  1. Kızımın YouTube kanalı var ondan nasıl kazanırız ya araştırırken denk geldim makale gayet açıklayıcı güzel açıklamış

    Reply

Leave a Comment