Acala Coin (ACA) nedir?

Acala Coin (ACA) nedir?

ACALA NETWORK GELECEĞİ

Peşi sıra değişik kripto para borsalarında listelenen ve son zamanlarda kripto para piyasası içerisinde yükselişe geçen Polkadot’un kilit ürünlerinden biri olan Acala coin, yüksek işlem hacmini aştı. Kripto para yatırımcıları acala coin nedir? Acala network geleceği hakkında bazı araştırmalarda bulunmaktadır. Bu araştırmalara kolaylık sağlamak amacıyla bu yazımızı yazmaya karar verdik.

ACALA COIN
ACALA COİN

Acala Network Nedir?

Son dönemlerde çok fazla artış ve rağbet gösteren blok zincirlerden Polkadot’un merkezi olmayan finans ağı ile likidite merkezi olan 2019 yılının Ekim ayında kurulmuş olan Acala, ölçeklenebilir, Ethereum uyumlu, yerleşik likidite finans uygulamalarıyla DeFi için hazırlanmış Layer 1 akıllı sözleşmelerinden biri olarak bilinir. Merkezi olmayan stabilcoin (aUSD), ile DOT Liguid Staking (LDOT) ve Ethereum sanal makinesi (EVM) ile Acala, geliştiricileri Ethereum’daki ağ kapasitesi ile Substrate’ın gücüne erişilmesi sağlanır.

Bu proje DOT tabanlı varlıklara ve çeşitlerine, Poladot içerisinde bulunan merkezi olmayan sabit bir kripto paraya, Poladot varlıklarına ve Bitcoin ile Ethereum ötesi zincirler ile varlıklara erişme ve çok yüksek faiz kazanabilme imkanı sağlar. Acala zinciri DeFi için özelleştirilip daha sonra geliştirici kişilerden istenilen yeni özellikleri entegre etmede çatallanma devam eder.

Acala Network, Poladot ekosistemi içerisinde merkezi olmayan finans DeFi için temel bir özelliği bulunur. Protokol, Polkadot kullanıcıların deneuyimlerini minimum gaz ücretlerini ölçeklenebilirlik özelliklerini sağlamada borç alma ve vermede çeşitli DeFi ürünler ve hizmetler sunmaktadır. Bu finansal uygulama 2 protokolden yararlanır. Bu protokol Honzon ve Homa. Honzon, zincirler arası stabilcoin protokolü olarak işlem görür. Homa, tokenize edilen staking likidite protokolü olarak görev yapar.

Acala Doları olarak bilinen (aUSD) Acala ağının yerleşik programlanabilir ana ögesidir. Acala diğer ağlar içerisinde yer alan gazın bir kısmı için işlemler yapar. Acala stablecoin temel amacı ise ölçekleme çözümlerini diğer ağlar ile ekosistemlerle beraber çalışabilirlik yapmaktır.

Acala Token (ACA) Nedir?

Eylül ayı başlarında Acala token ICO süreci geçirerek büyük ilgi görmeye başladı. Acala ağı, Poladot paraçhain olarak çalışmakta EVM uyumlu DeFi akıllı sözleşmelerinden biridir. Aca platform olarak stabil coinler basmak, işlem ücretleri ödeme, yönetime katılma, likidite ve stake madenciliği ile ödül kazanma amacıyla kullanılan yerel tokendir.

  • Kuruluş Yılı: 2019
  • Blok Zincir: Polkadot
  • Toplam Arz: 1 milyar adet
  • En düşük fiyatı: 1.87 dolar
  • En yüksek fiyatı: 3.11 dolar
  • Kullanım alanları: Web3 ve DeFi

Maksimum arz olarak 1 milyar token dolaşımdadır. ACA token şu kripto para borsalarında işlem görmektedir.

  • Gateio
  • Binance
  • KuCoin
  • MEXC

5 thoughts on “Acala Coin (ACA) nedir?”

  1. Acala token Hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim sağolun istediğiniz tüm bilgiler mevcut emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

    Reply
  2. Tokenlar jhakkında araştırmalar yapıyorum gayete güzel bir içerik olmuş elinze sağlık daha fazla yazınız varmı tekrar teşekürler

    Reply

Leave a Comment