AÖL sınav tarihleri belli oldu mu ?

AÖL sınav tarihleri belli oldu mu ?

Bugün 2021 AÖL Açık Öğretim Lisesi sınavın tarihleri önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan sınavlara katılacak adaylar tarafınca merak konusu oldu. Peki, AOL sınavları online mı olacak ve ne vakit yapılacak? İşte Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri ile ilgili bilgiler…

Açık Öğretim Lisesi sınavları için geri sayım sürerken AÖL sınavlarına katılacak olan adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Imtihan tarihlerine kısa bir süre kala sınavların online mı yoksa yüz yüze mi olacağı da merak mevzusu oldu. İşte sınavlara ilişkin son bilgiler…

Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi- I. Dehemmiyet imtihanı 4 Aralık ve 5 Aralık tarihlerinde yapılacak.

AOL sinav tarihleri belli oldu mu
AÖL sınav tarihleri belli oldu mu

Açık Öğretim Lisesi Sınavları online mı olacak ?

Sınavların online mı yoksa yüz yüz mi olacağı ile ilgili hemen hemen resmi bir açıklama gelmese de Açık Öğretim Lisesi imtihanlarının da karşı karşıya gerçekleştirilmesi planlanıyor.

AÖL SINAVLARI BU YIL NE ZAMAN OLACAK, SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI MI?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarının hangi tarihte yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Kurumdan yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Dönem Sınav Giriş Belgeleri 1 Aralık 2021 Çarşamba sistem üzerinden erişime açılacak.

 

Açıköğretim Lisesi

  • 1- AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) NEDİR? AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT OLABİLİR?
    Açık Öğretim Lisesi iletişim teknolojilerini kullanarak yer ve zaman sınırlaması olmadan kişilerin eğitim almalarını sağlayan uzaktan eğitim modelidir.

    a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar,

    b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,

    c) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,

    ç) Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar,

    d) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/2010 ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı kararı ile ülkemizde alanlı sistem kalktı) başvurabilir.

    Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde yapılır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.

  • aöl sınav tarihleri

    aöl sınav tarihleri 2021

    aöl sınav tarihleri 2022

    aöl sınav tarihleri 2021 2 dönem

    aöl sınav tarihleri 2021 4.dönem

    aöl sınav tarihleri 2020 1 dönem

    aöl sınav tarihleri 2020 2 dönem

Leave a Comment