BOZUK PARALARLA BİRİKİM YAPMANIN ETKİLİ YOLLARI

BOZUK PARALARLA BİRİKİM YAPMANIN ETKİLİ YOLLARI

 

Hayat şartlarının her geçen gün biraz daha zorlaştığı dünyada, para biriktirmek artık seçenek değil, zorunluluk haline gelmiştir. Her yeni gün yeni bir zam, yeni bir zorluk getirmektedir. Tasarruflu olmak, tutumlu davranmak günümüzde hiç olmadığı kadar önem kazanmıştır.

 

Ekonomik zorlukların büyük çoğunluk tarafından hissedildiği bu dönemde tasarruf yapmak, para biriktirmek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Birçok insan bu yöntemler içinde en kolay, küçük ama çok etkili olan bozuk para biriktirme yöntemini seçmektedir. Bozuk paraları biriktirerek geleceğiniz için önemli bir katkıda bulunabilirsiniz. Peki nasıl ?

 

BOZUK PARALARLA NASIL BİRİKİM YAPILIR ?

MOTİVASYON

Birinci adım motivasyon. Para biriktirmek hangi yöntem için olursa olsun sabır ve motivasyon gerektirir. Kendinize inanmalı, sabırlı olmalı ve kendinizi küçümsememelisiniz. Para biriktirmenin geleceğiniz için çok güzel bir yatırım olduğunu ve gelecekte bu paralar sayesinde daha rahat bir yaşam süreceğinize kendinizi ikna etmelisiniz. Hevesli ve azimli olmalısınız. Bu adımı atmayı başardıysanız ikinci adımda bir kumbara var.

KUMBARA

Kendinize bozuk paralarınızı saklayabileceğiniz bir kavanoz ya da kumbara almalısınız. Para biriktireceğiniz kumbarayı da bulduktan sonra isteğiniz biraz daha artacak ve motivasyonunuz da artacaktır. Kumbara ya da kavanozunuzun içindeki paraların arttığını gördükçe moraliniz daha da artacak ve para biriktirmek sizin için çok keyifli bir hale gelecektir.

HEDEF BELİRLEME

Üçüncü adımımız hedef belirlemek. Cebinizde, çantanızda kalan paraları eve geldiğinizde kumbaranıza atmalısınız. Bunu günlük rutin haline getirmelisiniz. Kendinize hedef belirlemeli ve bozuk paraları önemsiz görüp sürekli harcamamalısınız. Örneğin, 100 TL biriktirmeyi hedeflemeli ve zaman alsa bile bu hedefinizden vazgeçmeden, gerçekleştirene kadar devam etmelisiniz. Sabrınız ve azminiz sayesinde para biriktirme işini hızlandırabilir, kumbaranızı çabucak doldurabilirsiniz. Paranızın artışı sizi daha çok heveslendirir. Böylece para biriktirme yolculuğunuz küçük ama emin adımlarla ilerlemiş olacak.

KAĞIT PARAYA ÇEVİRME

Biriktirdiğiniz parayı belirli zaman aralıklarında kağıt paraya çevirin. Bu sizin ne kadar para biriktirdiğinizi gösterir. Bozuk paralara bakarak ne kadar para biriktirdiğinizi anlamanız zordur. Her defasında sayamazsınız. Fakat kağıt paraya çevirince ne kadar hızlı para biriktirdiğinizi görmüş olur ve motivasyonunuzu daha yukarılara taşımış olursunuz. Bozuk para biriktirerek geleceğe yatırım yapmanız ve tasarruflu olmanız hayatınızın ileriki dönemleri için size çok yardımcı olacaktır.

Gördüğünüz gibi para biriktirmek, paradan tasarruf etmek günümüzde oldukça zor olsa da imkansız değildir. Çok basit ve etkili bir yöntem olan bozuk paralar ile birikim yapmanız, yatırım yapmanız size önemli fayda sağlayacaktır.

 

 

 

7 thoughts on “BOZUK PARALARLA BİRİKİM YAPMANIN ETKİLİ YOLLARI”

  1. ben de evde biriktirmeye başlayacağım. bu dönem evde olduğum için alışverişlerim hep internet üzerinden. evden haftada bir çıkıyorum ve pek de bir şey almıyorum. en azından bu mezun senemde bankada değil evde biriktirmeyi düşünüyorum

    Reply
  2. Bende biriktirmeye çalışıyorum eğer ki harcamazsaniz biriktirmek gerçekten kolay sadece boş şeylere harcamayın günlük bozuk para atın bir kaç lira o bile biriktirmenizde katkı olur

    Reply
  3. bence para biriktirmenin en etkili yolu bozuk parayı kumbaraca biriktirmek hergin 1 2 lira atarak bile bu alışkanlığı kazanmak çok önemli

    Reply
  4. Ben uzun zamandır biriktiriyorum inanın bir zaman sonra ilaç gibi geliyor insanlar eskiden de böyle yaparmış şimdi kıymet bilmez oldular

    Reply
  5. ben de evde biriktirmeye başlayacağım. bu dönem evde olduğum için alışverişlerim hep internet üzerinden

    Reply

Leave a Comment