Okul Fobisi Nedir ?

Okul Fobisi Nedir ?

Okul fobisi genellikle 5-10 yaşları arasında bazı çocuklarda oluşan okula gitmeme istediği veya gittiği zaman moralinin bozulması,isteksiz olmasıdır

Okul korkusu olan çocukların içinde yalnız kalma korkusu,o sınıf ortamına uyum sağlayamama korkusu,dışlanma korkusu mevcuttur. Okul fobisi olan çocuklarda mide bulantısı, karın ağrısı gibi rahatsızlıklar görülür ve genellikle bu rahatsızlıklar çocuk sabah ilk uyandığında daha okula gitmeden önce görülmeye başlar,etki göstermeye başlar eğer çocuğun okula gitmemesine karar verilirse o rahatsızlıklar kısa sürede kendiliğinden geçer.

Okul fobisi genellikle aşırı koruyu anne-babaların çocukları görülür.Aşırı koruyucu aileler çocuklarına özenle büyüttükleri için ve yanlarından hiç ayrılmadıkları için o ailenin çocuğu okula gideceği zaman içindeki yalnızlık korkusu,anne-baba’dan ayrı kalma korkusu ağırlık basar ve çocukta okul fobisi tetiklenir,oluşur.

3 thoughts on “Okul Fobisi Nedir ?”

  1. Ailemizin bize okul yıllarında daha çok ilgilenmesi ve bunu bize hissettirirse çocuklarda okul fobisi de azalacaktır.

    Reply

Leave a Comment