Para kazanma sorunu?

PARA KAZANMA SORUNU?

İNSAN PARAYA NEDEN İHTİYAÇ DUYAR?

Değerli okuyucum insanlar hayatı boyunca genellikle çok sık rastlanan şu döngüye girerler ‘doğ-büyü-okul-iş-evlilik-ölüm’ insanların zenginliği istemesi genellikle bu döngüden kurtulmalarını istemeleridir.

PARA KAZANMA SORUNU
PARA KAZANMA SORUNU?

İnsanın paraya ihtiyaç duymasının sebebini sıralayacak olursak kyk borcu , evlilik , geline alınan altınlar , ev kirası vb. Sen bu döngüye girip borçlanıyorsan sorun sen de demektir bir süre bunun altından kalkamayınca ‘kısa yoldan para kazanmak’ diye google’ye yazarken bulursun kendini insan kökünden kendini eğitmeye başlarsa eğer bu türden sorunlarla pek karşılaşmazlar.

Siz hiç izlanda , İsviçre deki insanların neden insanlarının az olduğunu düşündünüz mü? Oradaki insanlar çocuk yapmayı bir israf bir gereksizlik olarak görüyorlar. Türk’lere geldiğimizde de şehirleşme başladıkça ekonomi düşüşteyken fazla çocuk yapayım diyeni hiç gördünüz mü?

İnsan paraya köle olmadığı zaman onu elinde tutmaya başlar eğer elindeki parayı daha da çoğaltayım kısa yoldan kazanıp büyütürüm diye açgözlülük yaparsan eğer o zaman ekonomi hem ülkede hem de sen de kötü demektir.

Elinizdekinin kıymetini bilin zor zamana geldiysek bu zamana geleceğimizi önceden düşünüp plan yapmamız gerek akıllı bir insan bunu yapar zaten ekonomi halka çökünce zengin olan nasıl zenginledi önceden bu duruma geleceğimizden haberi vardı belki geleceği göremezsiniz tamam ama doğruya en yakın ileri görüşlü bir şekilde tahminde bulanabilirsiniz zenginler geleceği bilerek veya geleceği kendileri tasarlayarak kazanıyorlar.

İnsan hep kazanacağını düşünür bu davranış yanlış bir şeydir hayatta kaybetmekte mesela borsacıların bir kısmı yatırdıkları belirli bir düzeyde paraları değer kaybedince daha da kaybet miyim diye hemen satışa sunmuş bulunuyorlar hani derler ya yazmak için okumak, okumak için yazmak gereklidir veya öğrendiklerimizin %80 hayatımızın %20 sini oluşturuyor.

Aslında bunu anlayabilirsek her şey çözüme kavuşacaktır değerli okuyucum kitap okumaya başla ve nereden başlamalıyım diye de fazla düşünme benim her şey de bilgim olsun diyorsan böyle sakın ama sakın düşünme hayat o kadar da adil ilerlemiyor yapacağın işin ayıbı olmamalıdır.

Niçin yaşadığını amacını bilirsen her şey bir anda önünde oluşuverir hayatında kendini paraya asla adama ne olduğunu nereden geldiğini asla unutma kendini hor görme bu tavsiyeler yaşam kalitesini arttıracak şeyler belki bir kaçını duyduğundan dikkate almıyorsundur Harun can ın dediği gibi asla 2 tavşanı kovalamaya çalışma.

“Para kazanma sorunu?” üzerine 2 yorum

  1. Para her çağa değişkenlik gösterdiği gibi devrimizdede kağıt puluna kıymet verildi,kazanmak tabi zor geçim derdi vs. politikada olan sarsıntılarda maalesef biz vatandaşların cebine yansıyor 🙁

    Yanıtla

Yorum yapın