PTT kredi başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT kredi başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT kredi başvurusu insanların hayat şartlarından dolayı son zamanlarda çok fazla araştırma konusu olmuş durumda. Bu doğrultuda: Başvurusu şartları nelerdir? PTT faiz oranları ne kadar? PTT hangi bankalar ile anlaşmalıdır?

PTT Kredi Başvurusu Şartları

PTT kredi başvurusu yapabilmek için aşağıda maddelere dikkat edilmelidir:

l TC vatandaş olmak.

l Yaş aralığı 18 ile 80 arası olarak nitelendirilmektedir.

l Vadesi geçmiş kredi kartı borcunuz yoksa.

l Kredi, borçlunun aylık kazancının yarısına eşdeğer bir toplu ödemede geri ödenebilir.

l Bir vergi beyannamesinde parayı açıklamadan önce, bir bireyin yerleşik bir gelir kaynağına sahip olması gerekir.

l Tüketici veya personel olarak PTT’nin bordrosunda yer alan kişiler.

l Kredi tutarı kadar hayat sigortası olması.

l PTT kredisine başvurmak için borçlunun kimlik kartını PTT şubesine getirmesi ve başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Başvurusu onaylanan herkes, PTT ile anlaşması olan bankalardan borç para alabilir.

PTT kredisi kullanabilmak için;

l Müşterinin kimlik kartı, genellikle T.C. Başvuru yaparken, resmi fotoğraflı kimlik fotokopisi gereklidir.

l Vekaletname başkası adına kredi kullanma yetkisi olarak kabul edilmez.

l Kredi işlemlerini yaparken PTT ofislerinde gerekli banka kredi kağıtlarını doldurup imzalayın.

l PTT, emeklileri aracı veya aracı olduğunu iddia edenlere dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. PTT, birisi komisyoncu veya aracı gibi davranırsa, PTT ile bağlantılı olmadığını belirtir.

l İşlem başlatıldıktan sonra bankalar tüm kredi değerlendirme ve hesaplamalarını yapmaktadır.

l Kapanış masrafları, sigorta ödemeleri ve diğer giderler kredi tutarından düşülür.- Kredilendirme işlemleri sırasında bankalar kredi tutarlarından kesilen masrafları tahsil eder. Hesabınızdan parayı yanlış isim altında çeken bankadan geri ödeme talep etmelisiniz.

l PTT kredi çekme hakkı işlemleri yapmamaktadır. Sonuç olarak anlaşmalı bankalar adına PTT kredisi kullanan tüketicilerin ilgili banka ile iletişime geçerek kullandıkları kredilerin iadesini talep etmeleri gerekmektedir.

PTT Kredisi Faiz Oranları

PTT kredi başvurusu işlemlerinde merak edilenlerden biri de faiz oranları. Öncelikle bireylerin PTT kredisi kullanabilmesi için çeşitli standartları karşılaması gerekmektedir. Bankanın kredi parametrelerini açıklayan açıklamasına göre, kredi sadece emekli maaşı alan ve nakit para isteyen PTT emeklileri ile PTT çalışanına kullandırılıyor.

l 3.000 ile 4.999 TL arasında değişen kredi tutarlarının tüm vadelerinde yüzde 1,98 faiz oranı uygulanıyor.

l Süresi ne olursa olsun, kredi tutarı 9.999 TL’ye kadar olan tüm kredilerin faiz oranı yüzde 1.65’tir.

l 10.000 TL ile 19.999 TL arasındaki tüm kredi vadelerinde faiz oranı yüzde 1.55’tir.

l 20.000 TL ile 55.000 TL arasında değişen tüm kredi vadelerinde faiz oranı yüzde 1.49’dur.

PTT Kredisi İçin Anlaşmalı Bankalar

Aktifbank

PTT şubelerinden ayrılan emeklilerin Aktifbank PTT kredilerine başvurmaları gerekmektedir. Banka, N Kolay kredi kampanyaları ile tüm müşterilerine finansman seçeneği sunmakta ve kredi taleplerine anında cevap vermektedir. PTT emekli kredisi kefilsiz veya başka bir şart aranmaksızın da teminat altına alınabilir.

Vakıfbank

Vakıfbank’tan kredi almak istiyorsanız PTT ofisinde çalıştığınızı göstermeniz gerekmektedir. Bu krediler eski Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına sunulmaktadır. Vakıfbank PTT kredi programından yararlanmak için kredi başvurularının Vakıfbank yerine PTT ofislerine yapılması gerekmektedir. Gerekli şartları sağladıktan sonra krediye uygunsanız PTT emeklilik kredisinden yararlanabilirsiniz. Öte yandan, herhangi bir nedenle kredi kullanamıyorsanız, kredi işlemleri geçersiz olacaktır.

Denizbank

Denizbank PTT müşterilerinin Denizbank PTT’den emekli kredisi alabilmeleri için maaşlarını PTT şubeleri aracılığıyla almaları gerekmektedir. Bu kredinin diğer anlaşmalı bankaların sunduğu kredilerden tek farkı tahsis ücretinin olmamasıdır. Kredi başvurusunda bulunmak için sadece T.C. kimlik gereklidir. Beklenen vade süresi 36 aydır.

 

İNG Bank

ING Bank, Emekli veya PTT çalışan kredisi almak için PTT ofislerine gidebilirler. ING Bank’ın emeklilere kullandırabileceği azami kredi tutarı 60 ay vade ile 45 bin TL’dir. Minimum kredi tutarı 2500 TL olup, faiz oranları hesaptan ne kadar para çekildiğine göre değişmektedir.

TEB

Emekliler ve PTT çalışanları TEB PTT kredilerine başvurabilir. Kredi başvurusunda bulunmak için sadece T.C. kimlik gereklidir. TEB PTT kredisi alanların kredi tahsis ücreti ödemesi gerekmemektedir. TEB PTT kredisi minimum 2500 TL, maksimum 40.000 TL kredi tutarına sahiptir. Müşteriler, üç aydan üç yıla kadar değişen kredi süresini seçebilirler.

1 thought on “PTT kredi başvurusu Nasıl Yapılır?”

Leave a Comment